Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Το μέλι μας...

Ορισμός 
Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε ένα πυκνότερο υγρό και τελικά το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους...

Αγριογούρουνο με σύκα και δαμάσκηνα....

Υλικά
  • 1½ κιλό κρέας αγριογούρουνου κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κιλό σύκα αποξηραμένα
  • 2 κσ.μέλι
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε το πιπέρι, την δάφνη και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε στη μαρινάδα για 4 ώρες.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει.
  3.  Σβήνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα δαμάσκηνα,το μέλι,τα σύκα,το αλάτι και το πιπέρι.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Μαρμελάδα φράουλα..

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες 
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. 
  2. Σε κατσαρόλα τοποθετούμε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 ώρες σε δροσερό μέρος.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα,αρχικά σε δυνατή φωτιά,να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
  4. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για άλλες 12 ώρες.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά και είμαστε έτοιμοι.
Καλή επιτυχία...

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θες δε θες, θα σε σώσουν...

newsbeast.gr

Η Γερμανία μας πουλάει… ελληνικό λάδι....

Μπορεί η Γερμανία να μην έχει κλάδο ελαίας ούτε για δείγμα, όμως η Ελλάδα μέσα στο 2010 ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για να εισαγάγει γερμανικό ελαιόλαδο. Αν και εξάγουμε χιλιάδες τόνου ελαιόλαδου στο εξωτερικό, είναι γεγονός ότι αδυνατούμε να καλύψουμε την εσωτερική ζήτηση, καλύπτοντας την κατανάλωση ελαιόλαδου μέσω εισαγωγών.
Το ειρωνικό είναι ότι το χύμα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που πουλάνε οι Έλληνες παραγωγοί στο εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού περάσει από μια διαδικασία ανάμειξης με λάδια κατώτερης ποιότητας, επιστρέφει στα ελληνικά ράφια με διαφορετική ονομασία προέλευσης, διατηρώντας την ιδιότητα του «έξτρα παρθένου».
«Αν και ο κλάδος παρουσιάζει σημαντική δυναμική διεθνώς τα τελευταία χρόνια, η ελληνική παραγωγή έχει μείνει στάσιμη. Γι’ αυτό και παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα»δηλώνει στον Τύπο της Κυριακής, ο κ. Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος.
«Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ελαιόλαδο διατίθεται χύμα σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες αναλαμβάνουν και την τυποποίηση του. Ο κύριος εισαγωγέας του ελληνικού ελαιόλαδου είναι η Ιταλία η οποία αναλαμβάνει τη συσκευασία και την προώθηση του στις διεθνείς αγορές ως ιταλικού προϊόντος πλέον δηλώνει ο κ. Γονιωτάκης.
troktiko.eu

Χαντρούλες σαλάτα....

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 500γρ φασόλια χάντρες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη  κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 6 κσ. ελαιόλαδο
  • 2 κσ. μέλι
  • 2 κσ. μουστάρδα απαλή
  • χυμός 1 πορτοκαλιού (μισό φλιτζάνι)

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις χάντρες μαζί με την δάφνη, το σκόρδο,το μέλι,αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε  τη δάφνη και στραγγίζουμε τις χάντρες.
  2. Βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σως και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα φασόλια και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί και σερβίρουμε. 
Καλή όρεξη...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το στιφάδο του ψαρά.....

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κσ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ.μπούκοβο
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ζαράκια
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κγ.πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κγ.κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό φιλέτο πεσκανδρίτσας κομμένο σε μεγάλα ζάρια
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει,αφαιρούμε από την φωτιά.  
  2. Ζεσταίνουμε λάδι σε άλλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας να ροδίσουν καλά,προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε την μαραθόριζα και τις κόκκινες πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το ξύδι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
  5. Βάζουμε τις ντομάτες, την πάπρικα,την κανέλα,την δάφνη,το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το ψάρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, περίπου για 10 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε  τον βασιλικό και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Μανιταράκια γεμιστά...

Υλικά για 4 άτομα
  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κσ.φρέσκο βούτυρο
  • 8 λεπτές φέτες  γραβιέρα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
  2. Κόβουμε τα κοτσάνια σε πολύ μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο αλάτι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να ροδίσει,βάζουμε  το σκόρδο και ανακατεύουμε,σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  4. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε τα μανιτάρια ανάποδα και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
  6. Σκεπάζουμε κάθε μανιτάρι με την γραβιέρα, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 10'λεπτά.
Καλή όρεξη...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Παστρουμαδοπιτάκια...

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο για το άλειμμα φύλλων και ταψιού
  • 16 φέτες λεπτές παστουρμά
  • 16 μπαστουνάκια κασέρι 
  • 2 Ντομάτες σε φέτες 
  • 2 κσ. κύμινο
  • 1 κσ.σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 2 Αυγά 
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος στην μέση. 
  2. Παίρνουμε το, φύλλο και αφού το βουτυρώσουμε,απλώνουμε στην άκρη  μια φέτα παστουρμά,
    1μπαστουνάκι τυρί και 2 φέτες ντομάτα , αλάτι πιπέρι και τα τυλίγουμε σε φλογέρες. 
  3. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με απλωμένη  και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς  για 25-30΄ περίπου .Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη....

Μπαστουνάκια γλώσσας με παρμεζάνα...

Υλικά για 4 άτομα
  • 12 φιλετάκια γλώσσας κομμένα στην μέση
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/4 κγ.πιπέρι
  • 3 ασπράδια αυγου
  • 1/2 κγ.αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στεγνώνουμε καλά το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να αφρίσουν..
  4. Σε άλλο μπολ τοποθετούμε την τριμμένη παρμεζάνα και την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  5. Σε μπολ τοποθετούμε και το αλεύρι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το περνάμε αρχικά από τα ασπράδια,έπειτα από το αλεύρι,ξανά από τα ασπράδια και τέλος από το μείγμα τις φρυγανιάς και της παρμεζάνας.
  7. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο,μόλις ροδίσει από την μια πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Φουσίλι με χωριάτικο λουκάνικο,κολοκυθάκι και καπνιστή μοτσαρέλα..

Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ. φουσίλι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες
  • 1 κγ. μπούκοβο
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κεφάλι καπνιστή μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • Αλάτι
  • 3 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα φουσίλι σε αλατισμένο νερό,σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. 
  2. Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι  το σκόρδο και το κολοκυθάκι ,στην συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τους χυμούς τους και σοτάρουμε ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το μπούκοβο και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  4. Ρίχνουμε τα φουσίλι,προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τους κύβους της μοτσαρέλας και ανακατεύουμε ελαφρά.Σερβίρουμε αμέσως με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
    Καλή όρεξη...





    Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

    Φύλλο για πίτα.... στο φτερό.

    Υλικά
    • 3/4 νερό χλιαρό στο ποτήρι του νερού
    • 1/4 του ίδιου ποτηριού ελαιόλαδο
    • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 κγ.αλάτι
    • 1/4 κγ.σόδα μαγειρική 
    Εκτέλεση
    1. Σε μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά,εκτός από το αλεύρι,και ανακατεύουμε ελαφρά.
    2. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.
    3. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και έπειτα την δουλεύουμε όπως θέλουμε.
    Καλή επιτυχία....

    «Η ημερομηνία που για πρώτη φορά φάνηκε πότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει»

    Με τίτλο “Η ημερομηνία, που για πρώτη φορά φάνηκε πότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει” ο αρθρογράφος του Business Insider, Edward Harrison εξηγεί ότι η 9η Φεβρουαρίου 2010, ήταν η μέρα, που εκείνος ξεκίνησε να διαβλέπει το αναπόφευκτο για τη χώρα μας, δηλαδή την….χρεοκοπία.
    Ηταν η ημέρα που έγινε σχετική συζήτηση στην εκπομπή Newsnight του βραβευμένου με Νόμπελ Οικονομίας, κ. Stiglitz, και του Hugh Hendry από την Ecclectica Asset Management.  Από εκείνη τη στιγμή, αναφέρει ο Harrison, μάθαμε για πρώτη φορά την απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων του χρέους της Ελλάδας.  Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Ελλάδα ήταν, όπως  διαπιστώθηκε ήταν η απάτη των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας, που απέκρυψαν τα πραγματικά επίπεδα του χρέους.
    Μετά την αποκάλυψη της “απάτης”, “το παιχνίδι είχε πια τελειώσει”, αναφέρει ο Harrison. Κατά τον αρθρογράφο του Business Insider, ακόμα και τότε όταν ο καθηγητής Hendry, έλεγε τότε ότι η Ελλάδα κατέρρεε το 2010, ο ίδιος ο Harrison πίστευε ότι η χώρα θα μπορούσε να σωθεί μέσω δρακόντειων μέτρων και βοήθειας από την Ε.Ε.
    Από τον Φεβρουάριο του 2010 έως και σήμερα έχουν λάβει χώρα πολύ περιεκτικά: το πρώτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα και η συμφωνία για μέτρα λιτότητας, τον Μάιο του 2010, το δεύτερο πακέτο διάσωσης με μια ήπια αναδιάρθρωση, τον Ιούνιο του 2011 και το τρίτο πακέτο διάσωσης, με μια σκληρή αναδιάρθρωση, μέσω της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου του 2011. Για τον Harrison, αυτό ήταν και το τελευταίο μεγάλο πακέτο διάσωσης, που η Ευρώπη θα μπορούσε ποτέ να προσφέρει.
    troktiko.eu

    Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

    Η κρητική διατροφή «κλειδί» για τη μακροβιότητα...

    Τα αποτελέσματα μελέτης για τις διατροφικές συνήθειες σε επτά χώρες, που αναδεικνύει την αξία της κρητικής διατροφής και εξηγεί τη μακροβιότητα των Κρητικών, παρουσιάσθηκαν σε εσπερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με θέμα την κρητική διατροφή, στα πλαίσια της 10ης Παγκρήτιας Αγροτικής - Εμπορικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου.

    Τη μελέτη παρουσίασε η διαιτολόγος - διατροφολόγος και μέλος του ειδικού διδακτικού - εργαστηριακού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννα Αποστολάκη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, η μελέτη, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ξεκίνησε το 1960 όταν ο Δρ Ancel Keys, ειδικός καρδιολόγος από τη Μινεσότα, την επινόησε για να ερευνήσει τη σχέση διατροφής και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

    Στη μελέτη συμμετείχαν 13.000 άνδρες ηλικίας 40-59 ετών από τη Φιλανδία, την Ολλανδία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ελλάδα (Κρήτη και Κέρκυρα), την Ιταλία και τη Γιουγκοσλαβία.

    Τριανταένα χρόνια μετά, δηλαδή το 1991, ο Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με υπεύθυνο τον καθηγητή Αντώνη Καφάτο, ανέλαβε την επανεξέταση των συμμετεχόντων στην έρευνα, διαπιστώνοντας ότι το 50% των Κρητικών που συμμετείχαν βρίσκονταν ακόμα εν ζωή, ενώ στη Φιλανδία δεν υπήρχαν επιζώντες. Σήμερα στην Κρήτη εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή 30 άτομα.

    Οι συγκρίσεις μεταξύ των διαφόρων πληθυσμών έδειξαν ότι ο πληθυσμός της Κρήτης παρουσίαζε την καλύτερη κατάσταση υγείας και τα μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας από στεφανιαία νόσο και καρκίνο σε σχέση με όλους τους άλλους πληθυσμούς που μελετήθηκαν.

    Η μελέτη αναδεικνύει τη διατροφική αξία του ελαιολάδου, ενώ, παράλληλα, λαμβάνει υπόψη της τόσο τη σημασία του διαιτολογίου των Κρητικών (π.χ. άφθονα άγρια χόρτα, λαχανικά, φρούτα, σαλιγκάρια, όσπρια, γαλακτοκομικά, λίγο κρέας κ.α.) όσο και τον τρόπο παρασκευής του γεύματος, που ήταν απλός και δεν κάλυπτε τη γεύση της πρώτης ύλης.
    http://www.amna.gr

    Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

    Λιγκουίνι Μολισάνα...

    Yλικά για 4 άτομα

    • 650 γρ.λιγκουίνι(είδος ζυμαρικού)
    • 150 γρ.μπέικον
    • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1κσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • 1κσ.βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
    • 1καυτερή πιπερίτσα
    • 4κσ.ελαιόλαδο
    • 1 ζωμός κρέατος
    • αλάτι
    • φρέσκο πιπέρι 
    Εκτέλεση
    1. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό,σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά
    2. Σε τηγάνι μεγάλου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
    3. Προσθέτουμε το μπέικον και την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
    4. Ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος ( διαλυμένος σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό) κι έπειτα το αφήνουμε να πάρει βράση.
    5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    6. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας για ένα με δύο λεπτά μέχρι να απλωθεί η σάλτσα παντού,προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως. 
    Καλή όρεξη...

     

    Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

    Τα παρατσούκλια κατοίκων από διάφορες ελληνικές πόλεις!

    Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι,...











    Απίστευτο!Δείτε τι κάνει ο άνθρωπος...


    Αυτό και αν είναι άξιο για να μπει στο ρεκόρ Guinness! Ο μικροσκοπικός άντρας έβαλε τα γυαλιά σε όλους όσους θέλουν να το παίξουν μάγκες... Είναι απίστευτο! 15 σκαλοπάτια με το κεφάλι! Δείτε το video!










    Βρήκε στον τραπεζικό λογαριασμό του 9,8 δισ. δολάρια!

    Ενας δάσκαλος από την Ινδία και η γυναίκα του έπαθαν σοκ, καθώς όταν πήγαν να ελέγξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό, μέσω Διαδικτύου, είδαν πως το υπόλοιπο έγραφε 490 δισ. ρουπίες, δηλαδή 9,8 δισ. δολάρια, αντί για 200 δολάρια.
    Ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του και για αυτό το λόγο πήγε στο ΑΤΜ για να το επιβεβαιώσει. Τελικά, η απόδειξη της συναλλαγής που πήρε από το μηχάνημα επιβεβαίωνε το ό,τι είναι δισεκατομμυριούχος. Όπως τονίζει ο Parijat Saha, πήγε αμέσως στην Κρατική Τράπεζα της Ινδίας (SBI) για να αναφέρει το λάθος. Πάντως, σύμφωνα με το BBC, η τράπεζα δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς τα χρήματα βρέθηκαν στο λογαριασμό του.
    Σημειώνεται πως ο μηνιαίος μισθός του Saha ανέρχεται στα 700 δολάρια, ενώ τα 9,8 δισ. δολάρια είναι περίπου ο κρατικός προϋπολογισμός για τον κλάδο της Παιδείας της Ινδίας, που είναι στα 11,5 δισ. δολάρια.

    Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

    Χοιρινό κότσι με μπύρα,μέλι και μουστάρδα...

     Υλικά για 2 άτομα
    • Χοιρινό κότσι (1 κότσι 1200 -1 300γρ. ανά δυο άτομα
    • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 10-15 κόκκοι πιπεριού
    • Αλάτι
    • 3 κσ.μέλι
    • 3 κσ.ελαιόλαδο 
    • 1 κσ. πάπρικα
    • 1 κγ. θυμάρι
    • 2-3 φύλλα δάφνης
    • 1 κσ. μουστάρδα
    • 1/2 λίτρο μπύρα 
    Εκτέλεση
    1. Βάζουμε σε μπολ το κρεμμύδι,το σκόρδο,το πιπέρι,την πάπρικα ,το αλάτι,το θυμάρι,τα φύλλα δάφνης,την μουστάρδα,το ελαιόλαδο,το μέλι και τέλος την μπύρα και ανακατεύουμε καλά.
    2. Βάζουμε το κότσι μέσα στην μαρινάδα να καλυφθεί όλο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
    3. Τοποθετούμε το κότσι στην γάστρα με όλη του την μαρινάδα και σκεπάζουμε.Ψήνουμε για δυόμιση ώρες περίπου στους 150 βαθμούς.
    4. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλη μια ώρα στους 180 βαθμούς,να καραμελώσει η πέτσα και να γλασσάρει η σάλτσα μας.Σερβίρουμε αμέσως. 
    Καλή όρεξη...

    Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

    Μινεστρόνε λαχανικών...

    Υλικά για 4 άτομα
    • 3 κσ.ελαιόλαδο 
    • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
    • 1 κσ.πελτέ ντομάτας
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
    • 1 κλωνάρι σέλερι χωρίς τα φύλλα του κομμένο σε ζαράκια
    • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
    • 1 κσ. ξερό δεντρολίβανο τριμμένο
    • 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
    • 250 γρ. λάχανο τριμμένο
    • 1 φλιτζάνι φασόλια άσπρα ή χάντρες μουλιασμένα από βραδύς στο νερό,
    • 2 λίτρα νερό
    • 1 λίτρο ζωμό κότας
    • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    • αλάτι & πιπέρι
    • 125 γρ. φασολάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
    • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ζαράκια
    • 10 μπουκετάκια κουνουπίδι
    • 1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι 
    • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
    • παρμεζάνα τριμμένη 
    Εκτέλεση
    1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το σέλινο, την κολοκύθα,το καρότο, το λάχανο, τα ξερά και τα φρέσκα φασόλια.
    2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί,προσθέτουμε την ντομάτα,το δεντρολίβανο,αλάτι και πιπέρι.
    3. Συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη και σιγοβράζουμε τη σούπα για 45 λεπτά.
    4. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το κουνουπίδι και το ζυμαρικό. Ξεσκεπάζουμε τελείως την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά, μέχρι να είναι όλα τα συστατικά έτοιμα.
    5. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως. 
    Καλή όρεξη...

    Γκούλας...η Ούγγρικη απόλαυση...

    Υλικά για 4 άτομα

    • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας(χτένι κατά προτίμηση) κομμένο σε κύβους
    • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
    • 2 πατάτες κομμένες σε ζαράκια
    • 2  καρότα κομμένα σε ζαράκια
    • 1 μικρό σέλερυ κομμένο σε ζαράκια
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 πιπεριά κομμένη σε ζαράκια
    • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
    • 2 κσ.ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
    • 2 δαφνόφυλλα
    • 1 κγ.κύμινο
    • αλάτι
    • κόκκους πιπέρι 
    Εκτέλεση
    1.  Σοτάρουμε το μπέικον σε ελαιόλαδο ώσπου να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
    2. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι ροδίσει.
    3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά,σβήνουμε με το λευκό κρασί,βάζουμε τους κόκκους πιπεριού,συμπληρώνουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 45΄.
    4. Προσθέτουμε τα λαχανικά με την σειρά,πρώτα τα καρότα,μετά το σέλερυ,την πιπεριά την πατάτα και την ντομάτα  και τα βράζουμε με το κρέας,ώσπου να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
    5. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. 
    Καλή όρεξη...

    Παέγια..

    Υλικά για 4 άτομα
    • 2 στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε ζαράκια
    • 12 γαρίδες μεσαίες
    • ½ κιλό μύδια
    • 12 γυαλιστερές
    • 1 σουπιά καθαρισμένη κομμένη μικρά κομμάτια
    • 2 καλαμάρια καθαρισμένα κομμένα μικρά κομμάτια
    • 2 κομμάτια σφυρίδα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
    • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
    • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 κσ.πελτέ ντομάτας
    • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
    • 1 κούπα ζωμό από κοτόπουλο
    • 1 κούπα ρύζι αρμπόριο
    • 6-7 κλωστές κρόκου Κοζάνης
    • Αλάτι
    • πιπέρι 
    Εκτέλεση
    1. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. 
    2. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλο. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τη σουπιά και τα καλαμάρια. Στη συνέχεια τις γαρίδες και την σφυρίδα. 
    3. Ανακατεύουμε συνέχεια,προσθέτουμε τον πελτέ σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. 
    4. Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης. Μετά προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο, τα μύδια και τις γυαλιστερές.
    5. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το σκεύος για να μη σωθούν τα υγρά. 
    6. Μετά από δέκα λεπτά προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό από κοτόπουλο ή νερό και το ρύζι.
    7. Ανακατεύουμε συνεχώς,περίπου για 10'λεπτά.
    8. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
    Καλή όρεξη....

    Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

    Καροτολιχουδιές...

    ΥΛΙΚΑ

    • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1και1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
    • 1/2κγ. αλάτι
    • 2 κγ.μπέικιν
    • 2 βανίλιες
    • 5 αυγά
    • 1 φλιτζάνι γάλα
    • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
    • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
    • 1/2 φλιτζάνι καρύδια θριματισμένα
    • 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι γλυκό ψιλοκομμένο
    • 1κγ. σουσάμι
    • 1κγ.παπαρουνόσπορο 
    Εκτέλεση
    1.  Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το αλεύρι με το μπέικιν.
    2. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλάτι και τη βανίλια με το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, το καρύδι ,το πορτοκάλι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
    3. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια  και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο.
    4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά 
    Καλή επιτυχία...

    Μουσακάς...Ο Θαλασσινός...

    ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

    • 4 κολοκύθια
    • 4 μελιτζάνες
    • 4 πατάτες
    • 250 γρ.καβουρόψιχα
    • 250 γρ. ψίχα αστακού
    • 250 γρ γαρίδες κομμένες σε μικρά ζαράκια
    • 1 φλιτζάνι λάδι
    • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1 ποτήρι λευκό κρασί
    • 2 κσ. πελτέ ντομάτας
    • 100 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο, 
    • αλάτι
    • πιπέρι 
    Για την κρέμα 
    • 8 κσ. αλεύρι
    • 4 κσ. βούτυρο
    • 2 λίτρα γάλα
    • 2 αυγά
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • μοσχοκάρυδο 
    • 4-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
    • 150 γρ.φρυγανιά τριμμένη
    • 50 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
    Εκτέλεση
    1. Σε μπολ ανακατεύουμε τα θαλασσινά μας.
    2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις ροδίσει ρίχνουμε και το μείγμα θαλασσινών, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
    3. Στο τέλος βάζουμε τον βασιλικό και τη φρυγανιά.H γέμιση είναι έτοιμη.
    4. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες τις πατάτες και τα τηγανίζουμε. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
    5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε, με φρυγανιά τριμμένη και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες, γέμιση, κολοκύθια, γέμιση, μελιτζάνες, γέμιση .
    6. Ετοιμάζουμε την κρέμα σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρωντας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα.
    7. Στρώνουμε την κρέμα,προσθέτουμε το έμμενταλ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε.
    Καλή όρεξη...

    Χρονο-ταξιδιώτης «πιάστηκε» σε φωτογραφία του ’40;

                                                   Χρονο-ταξιδιώτης σε φωτογραφία του 1940;
    Το μουσείο «VMC» (Virtual Museum of Canada) κατέχει μία πολύ παράξενη φωτογραφία στη συλλογή του…
    Σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε την παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για αναμνηστική φωτογραφία από την επαναλειτουργία της γέφυρας South Fork το 1940 στον Καναδά.
    Αν προσέξετε, όμως, πιο προσεχτικά την φωτογραφία, θα παρατηρήσετε έναν άνθρωπο στα δεξιά της φωτογραφίας που φοράει μοντέρνα γυαλιά ηλίου, έχει νεανικό και πιο μοντέρνο χτένισμα μαλλιών, ένα t-shirt που σίγουρα δεν είναι της εποχής εκείνης ενώ κρατάει, επίσης, μία φωτογραφική μηχανή που δεν υπήρχε καν το 1940!

    Πρόκειται άρα για Χρονοταξιδιώτη ή, άραγε, μπορούν να δωθούν εξηγήσεις για τα παραπάνω;
    Μήπως πρόκειται για μία καλοστημένη -ψηφιακή;- απάτη;
    Διαβάστε προσεχτικά την πηγή της είδησης αυτής και θα σας δωθούν αρκετές απαντήσεις αλλά και… θα σας δημιουργηθούν περισσότερες απορίες και προβληματισμοί για τη φωτογραφία και τον μυστήριο τύπο σε αυτή…
    [Ας θυμηθούμε εδώ πέρα και τον διάσημο John Titor, που πριν 9 χρόνια περίπου δήλωνε σε forums στο διαδίκτυο ότι είναι χρονο-ταξιδιώτης από το έτος 2036!]
    http://www.weirdnews.gr

    Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

    Σπαγγέτι με τραγανό σπέκ και ψωμί σίκαλης....

    Υλικά για 4 άτομα
    • 120 γρ.σπεκ(είδος αλλαντικού)κομμένο σε μικρά ζαράκια
    • 500 γρ. ζωμό λαχανικών 
    • 200 γρ. ψωμί σίκαλης τραγανό κομμένο σε ζαράκια
    • 50 γρ.σχοινόπρασο 
    • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 
    • 200 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 4 κσ.ελαιόλαδο 
    • 500 γρ σπαγγέτι 
    • 50 γρ.φρέσκο βούτυρο
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 150 γρ.κρέμα γάλακτος
    • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    Εκτέλεση
    1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 6'λεπτά και σουρώνουμε.
    2. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο με το βούτυρο, στους 180 βαθμούς για 15'λεπτα.
    3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους και  προσθέτουμε το σπεκ,σοτάρουμε ελαφρά,προσθέτουμε το σκόρδο και το λάχανο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
    4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σχοινόπρασο,αφήνουμε για 2'λεπτά.
    5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα,βράζουμε για 3 ΄λεπτα.
    6. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα φέρνουμε μια βόλτα,βάζουμε την παρμεζάνα και το φρυγανισμένο ψωμί ανακατεύοντας ελαφρά και αποσύρουμε από την φωτιά.Σερβίρουμε αμέσως.
    Καλή όρεξη.. 

    Θαυμάστε την γυναίκα-κόλαση Maria DeMartino!!!


    Για να ξεχαστούμε λιγάκι από την "κρίση"!!!

    Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

    Η κατανάλωση κοτόπουλου «εχθρός» του καρδιακού..

    Το κόκκινο κρέας, αντίθετα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης επεισοδίων..

     

     

     

     

    Τα λιπαρά ω-3 σύμμαχος της διατροφής μας..

    Ποιες είναι οι σημαντικότερες «πηγές»

    Τα τελευταία χρόνια, η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων και τα οφέλη της είναι στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος.







    Κρύψτε χρόνια με 10 αντιγηραντικές τροφές..

    Φανείτε νεότερη ακολουθώντας τη σωστή διατροφή..

     

     

     

     

    Έξυπνες αγορές στη διάρκεια των εκπτώσεων..

    Σε λίγες, λίγες ημέρες οι εκπτώσεις ξεκινούν. Και παρ' ότι δεν σου περισσεύουν πολλά ευρώ, αυτά τα κραυγαλέα -60%, -70% θα σε παρασύρουν μέσα στα εμπορικά καταστήματα.

    Για να μην τα χάσεις και αγοράσεις τελικά πράγματα που δεν σου χρειάζονται, κάνε ένα μίνι οδηγό must αγορών για τις εκπτώσεις.




    Τα μπαχαρικά και τα βότανα που χρησιμοποιούμαι στην Ελλάδα μας....

    Τα μπαχαρικά, το βότανα και οι κρυφές τους ιδιότητες. Αρώματα που γαληνεύουν. Μπαχαρικά που σε ταξιδεύουν στα φημισμένα παζάρια της Ασίας και της Ανατολής. Βότανα με θεραπευτικές και διεγερτικές ιδιότητες και ακόμη μυστικά, που κρύβουν τα φυτά στους ιστούς και στα πέταλα των ανθών τους, στους καρπούς και στους σπόρους. .




    Το Πολύτιμο μας ελαιόλαδο...

    Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται στα Ελληνικά το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς.

    Χούμους...ρεβυθάτο..

    Υλικά για 4 άτομα
    • 2/3 φλιτζανιού ρεβύθια
    • 2 ½ φλιτζ. νερό
    • 1/3 φλιτζανιού ταχίνι
    • 3 κσ.ζωμό από τα ρεβύθια
    • 1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού 
    • 1κγ.αλάτι
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
    • 1 κγ.πάπρικα γλυκιά 
    • 16 αραβικά πιτάκια 
    Εκτέλεση
    1. Πλένουμε τα ρεβύθια και τα μουλιάζουμε όλη τη νύχτα σε νερό. Τα βράζουμε σε νερό περίπου 1 ½ ώρα. Κρατάμε 3 κουταλιές σούπας από το νερό.
    2. Λιώνουμε τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε με το ταχίνι,ανακατεύομτας σιγά σιγά με το νερό και το χυμό του λεμονιού.
    3. Προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο.
    4. Αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την πάπρικα και τα ψημένα αραβικά πιτάκια. 
    Καλή όρεξη....

    Τυρόψωμο με ρίγανη...

    Υλικά
    • 500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    • 4κσ.ελαιόλαδο
    • 1κγ.αλάτι
    • 1και1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
    • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
    • 1 φλιτζάνι γραβιέρα
    • 2κγ.ρίγανη 
    Εκτέλεση
    1. Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά.
    2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
    3. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για μια ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
    4. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και την ρίγανη και ζυμώνουμε πάλι καλά,
    5. Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα βάζουμε σε ταψί στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 20΄λεπτά να φουσκώσουν.
    6. Έπειτα ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μια ώρα περίπου. 
    Καλή επιτυχία...

    'Αρτος ο επιούσιος...

    Ψωμί....

    Σπιτική μαγιονέζα...


    Υλικά
    • 1 αυγό
    • 1 κούπα σπορέλαιο
    • 2κσ.χυμό λεμονιού
    • 2κγ.μουστάρδα
    • αλάτι
    • πιπέρι 
    Εκτέλεση
    1. Σε μπολ χτυπάμε καλά το αυγό και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας.
    2. Προσθέτουμε την μουστάρδα και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά,αλατοπιπερώνουμε.
    3. Ξεκινάμε να βάζουμε σταδιακά το σπορέλαιο,πρέπει να πέφτει κορδόνι μέσα στο μείγμα,χτυπώνταςΤο απορροφά και βάζουμε.Αυτή η διαδικασία συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλο το λάδι.
    4. Η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη..Αν σας κόψει κατά την διάρκεια που βάζετε το λάδι,προσθέτετε ένα παγάκι και συνεχίζετε το χτύπημα. 
    Καλή επιτυχία..

    Κοτόπουλο πίρι πίρι....

    Υλικά για την σάλτσα πίρι πίρι
    • 6-10 πιπεριές τσίλι
    • 100ml ελαιόλαδο
    • 50ml μηλόξυδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 2κγ.ρίγανη
    • 2κγ.πάπρικα
    • 2κγ.αλάτι
    • 1κγ.πιπέρι 
    • 4 στήθη κοτόπουλο ή 1 ολόκληρο
    Εκτέλεση
    1. Ψήνουμε τις πιπεριές τσίλι για 10' λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.
    2. Σοτάρουμε τις πιπεριές σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο,προσθέτουμε το σκόρδο,σοτάρουμε ελαφρά,σβήνουμε με το ξύδι,προσθέτουμε ρίγανη, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    3. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
    4. Αλείφουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε για μια ώρα περίπου να μαριναριστεί.
    5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο περίπου μια ώρα και δεν ξεχνάμε να το βρέχουμε συνεχώς με την μαρινάδα που μας έχει απομείνει.
    Προέλευση 
     Το κοτόπουλο πίρι πίρι είναι μια θαυμάσια και γρήγορη Πορτογαλική συνταγή.
    Καλή όρεξη....

    Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

    Oι επτά τροφές που «καίνε» το σωματικό λίπος..

    Επτά θαυματουργές τροφές με διπλή «ενίσχυση»: καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες…








    Αυτή πραγματικά θα είναι η πιο ηλιόλουστη μέρα στην Ελλάδα....

    Πώς σας φαίνεται........

    Πολέντα με παρμεζάνα και φρέσκο βούτυρο...

    Υλικά
    • 6 φλιτζάνια νερό
    • 2 κγ.αλάτι
    • 2 φλιτζ. κίτρινο καλαμποκάλευρο 
    • 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
    • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
    • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
    Εκτέλεση
    1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και το αλάτι να βράσουν.
    2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο στο νερό που βράζει, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε  το νερό δυνατά και γρήγορα,για να μην σβολιάσει. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
    3. Μαγειρέυουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας γύρω στα 40-60 λεπτά. Ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα που μοιάζει με πουρέ.
    4. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα
    5. Βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο και να την αφήνουμε για λίγο στο γκριλ.Σερβίρετε μόλις κρυώσει λίγο. 
    Κάλη όρεξη..




    Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

    Φανταστικές sexy φωτογραφίες της Ελεονώρας Μελέτη στο περιοδικό Mixed!

    Πιο sexy από ποτέ εμφανίζεται η τηλεπαρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη στiς αποκαλύπτικες φωτογραφίες στο περιοδικό Mixed.




    H Jennifer είναι μια 18χρονη ΣΕΞΥ λατίνα που χορεύει και μας... αναστατώνει !

    Τι να πει κανείς για αυτή τη κοπέλα.. απλά απολαύστε... !
    http://aniwthoi.blogspot.com

    Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες στη Σουηδική τηλεόραση!

    Η εικόνα της χώρας μας μεταφέρθηκε μέσω του τηλεοπτικού δέκτη στη Σουηδία!
    Το εν λόγω ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Τι τρέχει με τους Έλληνες;», ξεκινά με την εικόνα μιας παιδοψυχολόγου, η οποία ξεσπά σε λυγμούς, μη μπορώντας να  περιγράψει τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υπό τους ήχους του περίφημου «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη.
    Η κάμερα καταγράφει τα λουκέτα και τα άδεια καταστήματα της Αθήνας, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και την οργή των πολιτών, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, τους φόρους να πολλαπλασιάζονται και την ακρίβεια να θεριεύει…
    Η Λιάνα Κανέλλη αποτελεί ίσως υπόδειγμα ηθικής πολιτικού! Αλλά είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα που λέει και ο λαός… Πάντοτε παρουσιάζει την αλήθεια των γεγονότων. Δεν θα μπορούσε λοιπόν σε αυτό το μείζoν ερώτημα «Γιατί φτάσαμε ως εδώ;», να μην εκφράσει την άποψή της… Σύμφωνα λοιπόν με την κα. Κανέλλη, μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της χώρας μας έχουν οι αστοί και οι μικροαστοί.
    Δύο βίντεο που μαρτυρούν την κατάσταση της χώρας...
    http://dai.ly/yPs33y
    http://dai.ly/xjlQHK
    troktiko.eu

    Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

    Πανακότα με φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης..

    ΥΛΙΚΑ
    • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
    • 300 ml κρέμα γάλακτος
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 2 βανίλιες φρέσκιες κλωνάρια,τις χαράζουμε στην μέση και με ένα μαχαίρι παίρνουμε το εσωτερικό τους.
    • 12 φύλλα ζελατίνης  
    Εκτέλεση
    1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος..Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την βανίλια,ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    2. Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν καλά.
    3.  Αδειάζουμε σε φόρμα,κατά προτίμηση σιλικόνης,αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
    4. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και φράουλες.
    Καλή επιτυχία..



    Φαρφάλες με σολωμό...

    Υλικα για 4 άτομα
    • 500 γρ.ζυμαρικά φαρφάλε
    • 300 γρ.φρέσκο Σολωμό κομμένο σε ζάρια
    • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    • 1/2ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • 150 γρ.κρέμα γάλακτος
    • 50ml βότκα
    • 100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
    • 3 κσ.ελαιόλαδο
    Εκτέλεση
    1. Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό για 6'λεπτά και σουρώνουμε.
    2. Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε αντιπολιτικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους και σοτάρουμε τον Σολωμό να ροδίσει,προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
    3. Σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
    4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις φαρφάλες τα φέρνουμε μια βόλτα,αφήνουμε να πάρει μια βράση,βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα,τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
    5. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. 
    Καλή όρεξη....

    Σπαγγέτι αλά αματριτσιάνα...

    Υλικά για 4 άτομα
    • 100 γρ.μπέικον 
    • 2 κσ. ελαιόλαδο  
    • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1 κγ.πάπρικα 
    • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο  
    • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    • 4 ντομάτες τριμμένες
    • αλάτι 
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 650γρ. σπαγγέτι  
    • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
    • 2 κσ.φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος 
    Εκτέλεση
    1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο να ροδίσει.
    2. Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και σοτάρουμε,προσθέτουμε το πιπέρι και σοτάρουμε για πολύ λίγο.
    3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί,βράζουμε για 1-2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και,προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και σοτάρουμε ελαφρά.
    4. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 20' λεπτά περίπου ή μέχρι ή σάλτσα να πήξει και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
    5. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια,έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον φρέσκο βασιλικό,αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως. 

              Καλή όρεξη....