Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
- 1000 γρ.Φιλέτο ψαριού γλώσσα ή μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 κουταλιά σούπας Πάστα κόκκινου κάρυ
- 2 - 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι,πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το φιλέτο με την κόκκινη πάστα κάρυ στο μούλτι και το χτυπάμε, να ομογενοποιηθεί, αλλά να μην λιώσει εντελώς το ψάρι.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το ασπράδι, τον μαϊντανό,το κόρν φλάουρ,το κύμινο,αλάτι,πιπέρι και το λάδι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε σε μικρές κροκέτες.
- Ζεσταίνετε το σπορέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες, να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές,περίπου 6 με 8 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές,με σάλτσα ταρτάρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου