Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 3 - 4 μπανάνες κομμένες σε φετάκια
- 250 γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί χωρίς ζάχαρη
- Μισή κούπα φρέσκο γάλα χλιαρό
- 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή και λιγότερο
- Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέσα στο κουτί του κλειστό, για να γίνει καραμέλα για 2 ώρες από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα και βρέχουμε τα μπισκότα.
- Τα απλώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ.
- Στρώνουμε 2 σειρές μπισκότα την μια πάνω στην άλλη.
- Στην συνέχεια απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα πάνω στα μπισκότα.
- Μετά τοποθετούμε τις μπανάνες και πάνω την σαντιγί.
- Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.
- Μπορούμε αντί για κουβερτούρα να ραντίσουμε κακάο.
- Μπορούμε το κάθε κομμάτι που κόβουμε να το περιχύνουμε και με σάλτσα σοκολάτας (Κουβερτούρα, λίγο γάλα, λίγο βούτυρο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου