Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Braciole.....


Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ.μοσχαρίσιο κρέας,κιλότο ή κόντρα γάλακτος σε χοντρές λωρίδες
  •  2 σκελίδες σκόρδο 
  •  λίγο μαϊντανό 
  • 10 γραμ. κουκουνάρι 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδi
  • 1 λίτρο σάλτσα ντομάτα 
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 50γρ. παρμεζάνα 
  •  αλάτι, πιπέρι 
  •  ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
  2. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ και αφήνουμε να πάρει μια βράση.Αποσύρουμε απο την φωτιά.
  3. Σε κάθε λωρίδα κρέατος, βάζουμε λίγο σκόρδο, λίγα κουκουνάρια και 1 κομματάκι παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε με μια οδοντογλυφίδα. 
  4. Σοτάρουμε τα ρολάκια να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές.
  5. Βάζουμε τα ρολάκια στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και συμπληρώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα.
Καλή όρεξη....

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό φαγητό! Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Είχα ακούσει τον Bourdain στη Νάπολη να τρώει ραγού από μια ναπολιτάνα νόνα και μέσα είχε βάλει μαζί με τα κομμάτια κρέατος και το λουκάνικο, braciole. Ευχαριστώ Πρόδρομε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email