Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Σπαγγέτι με άγρια μανιτάρια...

Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ.σπαγγέτι
  • 350 γρ.αποξηραμένα μανιτάρια 
  • 3 κσ.ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1-2 μικρά κόκκινα τσίλι ψιλοκομμένα
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 70 γρ.φρέσκο ανάλατο βούτυρο
  • 50 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζουμε το μανιτάρια σε νερό για αρκετή ώρα να καθαρίσουν από τυχόν ακαθαρσίες.Παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μανιτάρια από την επιφάνεια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μια φορά για να σιγουρευτούμε ότι τα μανιτάρια καθάρισαν καλά.Στραγγίζουμε.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες,καλό θα ήταν να κρατάνε αρκετά,περίπου 5'λεπτά.Στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια,όχι πολύ,και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο,σε μεγάλο τηγάνι.
  4. Μετά από 4'λεπτα προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι,αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ελαφρά για 2-3'λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι ανακατεύοντας.Βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Αφαιρούμε από την φωτιά προσθέτοντας την τριμμένη παρμεζάνα.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

2 σχόλια:

  1. καλησπερααααα...μου αρέσουν πάρα πολύ τα μανιτάρια και ειδικά όταν μαγειρεύονται με σκορδάκι και μαιντανόοο....ελπίζω να τα λέμεεεε...να σαι καλα..καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά γιατι όχι.καλή και εύκολη συνταγή..καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email