Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Καρυδόπιτα....


Υλικά
  • 6 αυγά  
  • 2 κούπες καρυδόψιχα 
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • 1 βιτάμ 
  • λίγη βανίλια 
  •  μισή κούπα φρυγανιά 
  • 1 κούπα γάλα
για το σιρόπι
  • 5 ποτήρια νερό 
  • 3 ποτήρια ζάχαρη 
  • 1 ξύλο κανέλα 
  • γαρύφαλλο

Εκτέλεση
  1. Κρατάμε λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί και το υπόλοιπο το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με όλα τα υλικά. Δηλαδή, την καρυδόψιχα, τα αυγά, την ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, την βανίλια και την φρυγανιά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  2. Αφού αλείψουμε το ταψάκι με βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μίση ώρα περίπου. 
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη , την κανέλα και το γαρύφαλλο, σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. 
  4. Όταν η καρυδόπιτα είναι έτοιμη την σιροπιάζουμε, δηλαδή χύνουμε το κρύο σιρόπι στη ζεστή καρυδόπιτα. Την αφήνουμε να το πιει και να κρυώσει, όσο χρειαστεί. Την κόβουμε σε ρόμβους, την πασπαλίζουμε με λίγη καρυδόψιχα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email