Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Διαβολεμένο κέικ....Devil's cake..


Υλικά 
  • 2 1/4 μικρή κούπα αλεύρι 
  • 1 3/4 μικρή κούπα ζάχαρη 
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 3/4 κουταλάκι σόδα 
  • 1 κουταλάκι αλάτι 
  • 2/3 μικρή κούπα κακάο 
  • 2/3 μικρή κούπα βιτάμ 
  • 1 μικρή κούπα νερό 
  • 1  βανίλια 
  • 3 αυγά
για το frosting
  •  500 γραμ. άχνη ζάχαρη 
  •  6 κουταλιές κακάο 
  •  6 κουταλιές βιτάμ λιωμένο 
  •  8 κουταλιές γάλα 
  • 1 μασουράκι βανίλια
Εκτέλεση
  1. Για το κέικ χρειαζόμαστε δύο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 22-24cm.
  2. Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το κακάο, το αλάτι και την βανίλια. 
  3. Προσθέτουμε το ½  νερό και το βιτάμ και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Συνεχίζουμε βάζοντας το υπόλοιπο νερό και τα αυγά. Τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  5. Αλείφουμε τα δύο ταψάκια με το βούτυρο και στρώνουμε και ένα λαδόχαρτό, κομμένο στις διαστάσεις τους. Μοιράζουμε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνουμε 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.
  6. Παράλληλα ετοιμάζουμε το frosting. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το κακάο, και το βιτάμ και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Όταν το κέικ βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε το πρώτο σαν βάση σε μια πιατέλα. Στρώνουμε το μισό frosting και πάνω του το δεύτερο κέικ. Τέλος τοποθετούμε το υπόλοιπο frosting, φροντίζοντας να καλύπτει και τις πλάγιες όψεις του κέικ, γύρω-γύρω.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email