Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Σαλάτα με προσούτο και πεπόνι...

Υλικά για 4 άτομα
  • 6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 12 φέτες προσούτο
  • 1 πεπόνι
  • 1 κσ.κρέμα βαλσάμικο
  • 1 κ.γ χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε τα 2 φύλλα βασιλικού.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε ζάρια ή σε μπίλιες,με ειδικό μαχαίρι, μεσαίου μεγέθους.
  3. Σε γουδί βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και λίγο χοντρό αλάτι,χτυπάμε με το γουδοχέρι,προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού και χτυπάμε καλά.
  4. Ανακατεύουμε το πεπόνι με το προσούτο και προσθέτουμε την σάλτσα.
  5. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ραντίζουμε με την κρέμα βαλσάμικου.
  6. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email