Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση- 6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
 - 4 κ.σ ελαιόλαδο
 - χυμό ενός λεμονιού
 - 12 φέτες προσούτο
 - 1 πεπόνι
 - 1 κσ.κρέμα βαλσάμικο
 - 1 κ.γ χοντρό αλάτι
 
- Ψιλοκόβουμε τα 2 φύλλα βασιλικού.
 - Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε ζάρια ή σε μπίλιες,με ειδικό μαχαίρι, μεσαίου μεγέθους.
 - Σε γουδί βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και λίγο χοντρό αλάτι,χτυπάμε με το γουδοχέρι,προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού και χτυπάμε καλά.
 - Ανακατεύουμε το πεπόνι με το προσούτο και προσθέτουμε την σάλτσα.
 - Τοποθετούμε σε μια πιατέλα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ραντίζουμε με την κρέμα βαλσάμικου.
 - Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου