Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση- 6 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
- 12 φέτες προσούτο
- 1 πεπόνι
- 1 κσ.κρέμα βαλσάμικο
- 1 κ.γ χοντρό αλάτι
- Ψιλοκόβουμε τα 2 φύλλα βασιλικού.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε ζάρια ή σε μπίλιες,με ειδικό μαχαίρι, μεσαίου μεγέθους.
- Σε γουδί βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και λίγο χοντρό αλάτι,χτυπάμε με το γουδοχέρι,προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού και χτυπάμε καλά.
- Ανακατεύουμε το πεπόνι με το προσούτο και προσθέτουμε την σάλτσα.
- Τοποθετούμε σε μια πιατέλα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ραντίζουμε με την κρέμα βαλσάμικου.
- Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου