Υλικά
για
τη ζύμη:
- 3/4 του κιλού πατάτες
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για
τα υπόλοιπα
- ½ κιλό ζάχαρη
- 200 γραμ. κανέλα
- 250 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
- λάδι για τηγάνισμα
- 10-12 δαμάσκηνα ή άλλα ζουμερά φρούτα
Εκτέλεση
- Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι, όπως τον πουρέ.
- Αφού κρυώσουν λίγο, τις ανακατεύουμε με όλα τα υλικά της ζύμης, δηλαδή: αυγά, αλάτι, ζάχαρη, και αλεύρι. Φτιάχνουμε μια μαλακιά ζύμη που κολλάει πολύ.
- Αλευρώνουμε τα χέρια μας, για να μην κολλάνε και παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης. Τα ανοίγουμε στο μέγεθος της παλάμης μας και τυλίγουμε με αυτά το φρούτο. Σχηματίζουμε ένα μπαλάκι που έξω έχει πατατο-ζύμη και μέσα φρούτο.
- Βράζουμε τα μπαλάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Είναι έτοιμα μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Καβουρντίζουμε τη φρυγανιά, δηλαδή λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε την φρυγανιά και την περιμένουμε να αλλάξει χρώμα.
- Σε τελική φάση, περνάμε τα μπαλάκια από την κανελοζάχαρη και μετά από την φρυγανιά. Τα στήνουμε όμορφα σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με όση ζαχαροκανέλα περίσσεψε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου