Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Τσίζκέικ καρότου......


Υλικά 
  •  4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη 
  • 1 ½ φλιτζάνι σπορέλαιο 
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  •  2 κγ. σόδα 
  • 2 κγ. κανέλα 
  • 1/2 κγ. αλάτι
  • 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
Για την κρέμα
  • 1 ½ πακέτο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • βανίλια 
  • 3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βύσσινο 
Εκτέλεση
  1. Σε μίξερ χτυπάμε την άσπρη και την μαύρη ζάχαρη με τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το λάδι,το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα και μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά,αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. 
  4. Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου. 
  5. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα. 
  6. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Έτσι ετοιμάζουμε μια ροζ κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο κέικ, αφού κρυώσει λίγο. 
  7. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  8. Σερβίρουμε με σαντιγί αν θέλουμε.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email