Υλικά
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
- 2 κγ. σόδα
- 2 κγ. κανέλα
- 1/2 κγ. αλάτι
- 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
Για
την κρέμα
- 1 ½ πακέτο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. βούτυρο
- βανίλια
- 3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βύσσινο
Εκτέλεση
- Σε μίξερ χτυπάμε την άσπρη και την μαύρη ζάχαρη με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το λάδι,το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Τα χτυπάμε για αρκετή ώρα και μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά,αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Έτσι ετοιμάζουμε μια ροζ κρέμα, που τη στρώνουμε πάνω στο κέικ, αφού κρυώσει λίγο.
- Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Σερβίρουμε με σαντιγί αν θέλουμε.
Καλή
όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου