Kαλαμαράκια γεμιστά...
- 2 κιλά μεγάλα καλαμάρια
- 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. ρύζι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια.Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
- Σε τηγάνι σε σιγανή φωτιά,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια να αφήσουν τα υγρά τους και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο,το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσουν.Πριν προσθέσουμε το ρύζι αφαιρούμε και κρατάμε λίγο από την σύμβραση.
- Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας και αφήνουμε στην φωτιά για 5 λεπτά.Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Έπειτα παίρνουμε ένα ένα τα καθαρισμένα καλαμάρια και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε. Κλείνουμε το κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα.
- Μόλις γεμίσουμε όλα τα καλαμάρια,προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί και τα σοτάρουμε ένα ένα .
- Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε την σύμβραση που είχαμε κρατήσει.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου