Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Kαλαμαράκια γεμιστά...

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 κιλά μεγάλα καλαμάρια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. ρύζι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια.Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. 
  2. Σε τηγάνι σε σιγανή φωτιά,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια να αφήσουν τα υγρά τους και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά.Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο,το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. 
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 λεπτά να βράσουν.Πριν προσθέσουμε το ρύζι αφαιρούμε και κρατάμε λίγο από την σύμβραση.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας και αφήνουμε στην φωτιά για 5 λεπτά.Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  6. Έπειτα παίρνουμε ένα ένα τα καθαρισμένα καλαμάρια και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε. Κλείνουμε το κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα. 
  7. Μόλις γεμίσουμε όλα τα καλαμάρια,προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί και τα σοτάρουμε ένα ένα . 
  8. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε την σύμβραση που είχαμε κρατήσει.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.

    Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email