Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Κανελόνια....γεμιστά..

Υλικά για 4 άτομα
  • 12 κανελόνια
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο 
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
  • 50 γρ. ανθότυρο κομμένο κομματάκια 
  • 50 γρ. έμμενταλ τριμμένο 
  • 50 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 2 κσ.πελτέ ντομάτας
  • 4 αυγά 
  • 5 κουταλιές βούτυρο 
  • 5 κουταλιές αλεύρι 
  • 4 ποτήρια γάλα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ προσθέτουμε τα δύο αυγά, το ψιλοκομμένο σπανάκι, το ζαμπόν, το μπέικον, την γραβιέρα, το ανθότυρο,το γκούντα και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη για τα κανελόνια μας. Γεμίζουμε και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο αντικολλητικό ταψί.Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κενό ανάμεσα στα κανελόνια.
  2. Σε κατσαρόλα, λιώνουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και κοσκινίζουμε τις 5 κουταλιές αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 4 ποτήρια γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από τα κανελόνια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, και πασπαλίζουμε με έμμενταλ.
  4. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα κανελόνια για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.Όταν αρχίσουν να τρυπιούνται και έχουν πάρει χρώμα, τα κανελόνια είναι έτοιμα.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email