Υλικά
- 70 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 100 γρ. μπισκότα digestive, σκόνη (στο μπλέντερ)
- 100 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη (στο μπλέντερ)
- 3 κρόκοι αβγού
- 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 ml λικέρ αμαρέτο
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
- 4 φύλλα ζελατίνας (5 γρ.)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αμύγδαλο και τα μπισκότα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βάση της οποίας έχουμε στρώσει λαδόκολλα ψήνουμε για 10΄λεπτά.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό.
- Σε μπαίν μαρί χτυπάμε καλά με σύρμα τους κρόκους αβγού, τη ζάχαρη, το αμαρέτο και τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
- Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε για να διαλυθούν. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και τοποθετούμε το μπολ σε παγωμένο νερό για να ρίξουμε τη θερμοκρασία του γρήγορα.
- Όταν το μείγμα των
αβγών κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Στρώνουμε το μείγμα
πάνω στη βάση μπισκότου λειαίνουμαι την επιφάνεια και το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο να δέσει για 3 ώρες.
- Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου