Yλικά για 4 άτομα
2 ματσάκια ρόκα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 κ.σ μπούκοβο
2 κ.σ ελαιόλαδο
100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωριδούλες
2 κ.σ.Βασλάμικο ξίδι
100 γρ.κρέμα γάλακτος
4 στήθη κοτόπουλο ανοιγμένα στην μέση και καλά χτυπημένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες,προσθέτουμε το μπούκοβο.
- Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι αδειάζουμε στο μπολ με την ρόκα και προσθέτουμε και την παρμεζάνα.
- Μοιράζουμε το μείγμα με την ρόκα και το τυρί στα στήθη κοτόπουλου,τυλίγουμε,αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
- Σοτάρουμε τα ρολάκια στο τηγάνι με 1 κ.σ λάδι και από τις 2 πλευρές,σε μέτρια φωτιά,να πάρουν χρώμα για περίπου 10 λεπτά και σβήνουμε με το βαλσάμικο.Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για 3'λεπτά.Αφαιρούμε απο την φωτιά,κρατάμε την σάλτσα μας
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 10' λεπτά στους 170 βαθμούς.
- Αφού ψηθούν αφήνουμε τα ρολάκια να κρυώσουν λίγο και κόβουμε σε φετούλες,σερβίρουμε με την σάλτσα μας και γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Καλή όρεξη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου