Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Ρολάκια κοτόπουλο με ρόκα,παρμεζάνα και κρέμα βαλσάμικου...

Yλικά για 4 άτομα

  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 κ.σ μπούκοβο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωριδούλες
  • 2 κ.σ.Βασλάμικο ξίδι
  • 100 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 4 στήθη κοτόπουλο ανοιγμένα στην μέση και καλά χτυπημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


  • Εκτέλεση
    1. Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες,προσθέτουμε το μπούκοβο.
    2. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι αδειάζουμε στο μπολ με την ρόκα και προσθέτουμε και την παρμεζάνα.
    3. Μοιράζουμε το μείγμα με την ρόκα και το τυρί στα στήθη κοτόπουλου,τυλίγουμε,αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
    4. Σοτάρουμε τα ρολάκια στο τηγάνι με 1 κ.σ λάδι και από τις 2 πλευρές,σε μέτρια φωτιά,να πάρουν χρώμα για περίπου 10 λεπτά και σβήνουμε με το βαλσάμικο.Προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε για 3'λεπτά.Αφαιρούμε απο την φωτιά,κρατάμε την σάλτσα μας
    5. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 10' λεπτά στους 170 βαθμούς.
    6. Αφού ψηθούν αφήνουμε τα ρολάκια να κρυώσουν λίγο και κόβουμε σε φετούλες,σερβίρουμε με την σάλτσα μας και γαρνιτούρα της επιλογής σας.
    Καλή όρεξη..

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Follow by Email