Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Λαχματζούν εξ'ανατολής...

Υλικά για 4 άτομα

  • 300γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένες πιπεριές (διάφορα χρώματα)
  • 3 κγ. μπούκοβο
  • 3 κσ. πελτέ τομάτας
  • 1 κσ.άνηθο
  • 1 κσ. μαϊντανό
  • 500γρ.αλεύρι
  • 2 κσ.ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Ζύμη
  1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε αλάτι,το ελαιόλαδο και λίγο νερό,ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
  2. Χωρίζουμε  την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε στρόγγυλα φύλλα.
Γέμιση
  1. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές,το μπούκοβο, αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Μοιράζουμε ισόποσα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων.
  3. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  4. Σερβίρουμε με φρέσκια ντομάτα, χυμό λεμόνι και γιαούρτι.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email