Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Κεμπάπ....


Υλικά για 4 άτομα 
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
  • 1 κσ.ελαιόλαδο
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης λιωμένες
  • 1 κσ.ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ. κύμινο
  • 1 κγ.κόλιανδρο
  • 1 κγ. κανέλα
  • 1 κγ.μπαχάρι
  • 1 κγ.πιπέρι
  • 1 κγ.κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1 κγ.μαύρο πιπέρι
  • 2 κγ.αλάτι
  • 2- 3 κσ. νερό
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά, το ξύδι, το λάδι, τα μπαχαρικά και το σκόρδο.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές με το νεράκι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να σφίξει.
  4. Πλάθουμε σε μακρόστενο οβάλ σχήμα και περνάμε ένα καλαμάκι.
  5. Ψήνουμε είτε στην σχάρα είτε στον γκριλ στον φούρνο.
  6. Μπορεί να σερβιριστεί με γιαούρτι και ψημένες πιτούλες με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email