Κεμπάπ....
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
- 1 κσ.ελαιόλαδο
- 2-3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης λιωμένες
- 1 κσ.ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κγ. κύμινο
- 1 κγ.κόλιανδρο
- 1 κγ. κανέλα
- 1 κγ.μπαχάρι
- 1 κγ.πιπέρι
- 1 κγ.κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 1 κγ.μαύρο πιπέρι
- 2 κγ.αλάτι
- 2- 3 κσ. νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την
φρυγανιά, το ξύδι, το λάδι, τα μπαχαρικά και το σκόρδο.Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές με το νεράκι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να σφίξει.
- Πλάθουμε σε μακρόστενο οβάλ σχήμα και περνάμε ένα καλαμάκι.
- Ψήνουμε είτε στην σχάρα είτε στον γκριλ στον φούρνο.
- Μπορεί να σερβιριστεί με γιαούρτι και ψημένες πιτούλες με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Καλή όρεξη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου