Υλικά για 6 άτομα
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φακελάκι βανίλια, σκόνη
- 50γρ.φρέσκο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Χτυπάμε ελαφρά με σύρμα σε μπολ τη ζάχαρη, τα αβγά και την βανίλια.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να είναι απαλή.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα την κρέμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο στο κάτω μέρος,βάζουμε τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο.Πατάμε καλά γύρω,γύρω να κλείσει καλά ή μπουγάτσα μας.
- Χαράζουμε την μπουγάτσα σε μερίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
- Σερβίρουμε την μπουγάτσα μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου