Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Μπουγάτσα...

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι βανίλια, σκόνη
  • 50γρ.φρέσκο  βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα 
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  2. Χτυπάμε ελαφρά με σύρμα σε μπολ τη ζάχαρη, τα αβγά και την βανίλια.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και της ζάχαρης στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να είναι απαλή.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα την κρέμα.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο στο κάτω μέρος,βάζουμε τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο.Πατάμε καλά γύρω,γύρω να κλείσει καλά ή μπουγάτσα μας. 
  6.  Χαράζουμε την μπουγάτσα σε μερίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
  7. Σερβίρουμε την μπουγάτσα μας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
     
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email