Υλικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
- 4 πατάτες
- 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 4 κσ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
- 50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κσ. αλεύρι
- 4 κσ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1κσ.φρέσκο βούτυρο
- 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις λιώνουμε χτυπώντας τες με το σύρμα και τις βάζουμε σε μπολ.
- Ζεματίζουμε το λάχανο σε βραστό νερό για 2 λεπτά,το σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπολ με τον πουρέ,προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια,σοτάρουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
- Βουτυρώνουμε ενα αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε τον μισό πουρέ,από πάνω βάζουμε την γέμιση και στην συνέχεια καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου