Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Κολκανόν....ο Ιρλανδικός πουρές...

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 πατάτες
  • 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 4 κσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κσ. αλεύρι
  • 4 κσ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1κσ.φρέσκο βούτυρο
  • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις λιώνουμε χτυπώντας τες με το σύρμα και τις βάζουμε σε μπολ.
  2. Ζεματίζουμε το λάχανο σε βραστό νερό για 2 λεπτά,το σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπολ με τον πουρέ,προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. 
  3. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για την γέμιση:
  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια,σοτάρουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  2.  Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. 
  3. Βουτυρώνουμε ενα αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε τον μισό πουρέ,από πάνω βάζουμε την  γέμιση και στην συνέχεια καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ.
  4. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email