Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Πιάσαμε....λαβράκι..

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 λαβράκια (400γρ. περίπου)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κσ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ.κρέμα βαλσάμικο
  • 24 ντοματίνια
  • 250 γρ.σταμναγκάθι βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το κεφάλι από τα λαβράκια και φιλετάρουμε κατά μήκος από πάνω προς τα κάτω,παράλληλα με την ραχοκοκκαλιά.
  2. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα μας.Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Αλευρώνουμε και σοτάρουμε τα φιλέτα μας σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο,για 3'λεπτα, σε τηγάνι    και από τις δύο πλευρές.
  4. Βγάζουμε τα ψάρια από την φωτιά και τα κρατάμε ζεστά.Καθαρίζουμε το τηγάνι μας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου και την μουστάρδα ανακατεύοντας με σύρμα.Βάζουμε το σταμναγκάθι και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε ελαφρά,προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email