Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Σουτζουκάκια σμυρνέικα...

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φραντζόλες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο και μαδημένο
  • 3 αυγά
  • 80 ml ελαιόλαδο για τον κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο 
  • 2 κσ.ούζο
  • 2 κσ. κύμινο
  • 1 κγ. ρίγανη
  • 1 κγ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κγ.αλάτι 
  • αλεύρι για το τηγάνι
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κσ.πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
  1. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με,1 κρεμμύδι,3 σκελίδες σκόρδο,τον μαϊντανό,το ψωμί,τα αυγά,τα 80ml ελαιόλαδο,το ούζο,την μια κσ κύμινο,την ρίγανη,το πιπέρι και το αλάτι. Πλάθουμε σε οβάλ σχήμα,αλευρώνουμε καλά και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το κύμινο,σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
  3. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 10' λεπτά.
  4. Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα μας και βράζουμε για άλλα 10'λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. 
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email