Υλικά για 4 άτομα
- 4 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
- 200γρ.σπανάκι ψιλοκομμένο
- 120γρ.κίτρινο ρύζι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 8 κσ.ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κόκκινες κέρατα
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, βγάζοντας τα πλοκάμια με το κεφάλι και αφαιρώντας από μέσα τη μεμβράνη. Τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε τις 4 κσ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπεριές,προσθέτουμε και τα πλοκάμια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει,σοτάρουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το ρύζι,τον άνηθο,το σπανάκι και τις τριμμένες ντομάτες,συμπληρώνουμε λίγο νερό και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να βράσουν για 10' λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την σύμβραση να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια και πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα τις άκρες τους.
- Σοτάρουμε ελαφρά τα γεμισμένα καλαμάρια σε 2 κσ. ελαιόλαδο ίσα ίσα να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε γάστρα,προσθέτουμε το κρασί, 2 κσ. ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου