Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Καλαμάρια γεμιστά....


 
Υλικά για 4 άτομα
  • 4 μεγάλα καλαμάρια ή θράψαλα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 200γρ.σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 120γρ.κίτρινο ρύζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 8 κσ.ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές κόκκινες κέρατα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
Εκτέλεση
  1.  Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, βγάζοντας τα πλοκάμια με το κεφάλι και αφαιρώντας από μέσα τη μεμβράνη. Τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Ζεσταίνουμε τις 4 κσ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε  τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπεριές,προσθέτουμε και τα πλοκάμια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει,σοτάρουμε ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι,τον άνηθο,το σπανάκι και τις τριμμένες ντομάτες,συμπληρώνουμε λίγο νερό και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να βράσουν για 10' λεπτά. 
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την σύμβραση να κρυώσει.
  5. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα τις άκρες τους.
  6. Σοτάρουμε ελαφρά τα γεμισμένα καλαμάρια σε 2 κσ. ελαιόλαδο ίσα ίσα να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  7. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε γάστρα,προσθέτουμε το κρασί, 2 κσ. ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email