Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Στρούντελ μήλου...

Υλικά για 6 μερίδες

  • 600 γρ. μήλα ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρές φέτες.
  • 2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες  
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 6 φύλλα ζύμη σφολιάτας
  • 50 ml φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα μήλα,τις σταφίδες,την ζάχαρη, την κανέλα και το νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  3. Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας και στραγγίζουμε.
  4. Στο πρώτο φύλλο ζύμης αλείφουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε το επόμενο φύλλο πάνω του. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τοποθετήσουμε όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
  5. Βάζουμε τη γέμιση που έχουμε φτιάξει από τη μία άκρη στην άλλη και διπλώνουμε τις άκρες και κάνοντας τη ζύμη ρολό.
  6. Αλείφουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ρολό μας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30'λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
  7. Σερβίρουμε κόβοντας σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη..
Καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email