Υλικά για 6 μερίδες
Εκτέλεση
- 600 γρ. μήλα ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρές φέτες.
- 2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 6 φύλλα ζύμη σφολιάτας
- 50 ml φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα μήλα,τις σταφίδες,την ζάχαρη, την κανέλα και το νερό. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας και στραγγίζουμε.
- Στο πρώτο φύλλο ζύμης αλείφουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε το επόμενο φύλλο πάνω του. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τοποθετήσουμε όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
- Βάζουμε τη γέμιση που έχουμε φτιάξει από τη μία άκρη στην άλλη και διπλώνουμε τις άκρες και κάνοντας τη ζύμη ρολό.
- Αλείφουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ρολό μας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30'λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε κόβοντας σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου