Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας

Ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας χάρισε 16χρονος ο οποίος κατέληξε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Οι γονείς του δώρισαν όργανά του, τα οποία μεταμοσχεύονται σήμερα σε ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Το παιδί νοσηλευόταν τις [...]






Ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας χάρισε 16χρονος ο οποίος κατέληξε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Οι γονείς του δώρισαν όργανά του, τα οποία μεταμοσχεύονται σήμερα σε ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Το παιδί νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ύστερα από τροχαίο.
Η διαδικασία της Δωρεάς ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του νεαρού.
"Στη δύσκολη αυτή ώρα, η οικογένειά του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανά του σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι ανέμεναν για χρόνια τη μεταμόσχευση", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων που ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τους γιατρούς της ΜΕΘ του Ναυτικού Νοσοκομείου, για να στηθεί η «γέφυρα ζωής».
Η ομάδα λήψης του νοσοκομείου «Λαϊκό» προσήλθε για τη λήψη των νεφρών και η ομάδα οφθαλμιάτρων του νοσοκομείου «Αττικό» για τους κερατοειδείς. Το ήπαρ, αφαιρέθηκε από την ομάδα του Λαϊκού για λογαριασμό της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου και μεταφέρθηκε άμεσα από τον ΕΟΜ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από όπου εστάλη στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.
Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύονται σήμερα ως εξής:

Το ήπαρ σε 59χρονη γυναίκα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης Ο ένας νεφρός, σε ασθενή στο Λαϊκό νοσοκομείο Ο δεύτερος νεφρός, σε ασθενή του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης Οι κερατοειδείς θα μεταφερθούν στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί υπάρχουν υποψήφιοι λήπτες.
"Ο ΕΟΜ, εκ μέρους των ληπτών, που διανύουν το πρώτο μετεγχειρητικό στάδιο, αισθάνεται την ανάγκη, μαζί με τα θερμά του συλλυπητήρια, να ευχαριστήσει από καρδιάς την οικογένεια του νεαρού δότη, για την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του εκλιπόντος και να δώσει με αυτό τον τρόπο ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας, με την ευχή η πράξη αυτή να απαλύνει τον πόνο της απώλειας", καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΜ.
troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου