Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Σάλτσα Σασέρ..του κυνηγού..

Χρόνος προετοιμασίας 10' λεπτα
Χρόνος μαγειρέματος περίπου 20' λεπτα
Υλικά για 4 άτομα
100γρ. μανιτάρια
50γρ.βούτυρο
20γρ.εσαλότ ψιλοκομμένο
200ml.λευκό κρασί
200ml.μοσχαρίσιο ζωμό
1κ.σ.ψιλοκομμένο μαιδανό
1κ.γ.εστραγκόν
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια για να καθαρίσουν και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους.
Ζεστένουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 1'λεπτό περίπου,προσθέτουμε το εσαλότ και σοτάρουμε για άλλο 1'λεπτο φροντίζοντας να μην πάρουν πολύ χρώμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί λίγο προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος.
Αφήνουμε να βράσει 3-4'λεπτα και προσθέτουμε το εστραγκόν και το αλατοπίπερο.
Αφαιρούμε απο την φωτιά όταν η σάλτσα μας κολλάει στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Αυτή ή ελαφριά σάλτσα παρασκευάζεται γρήγορα και συνοδέυει άψογα κρέατα και πουλερικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email