Υλικά
250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
8 αυγά
900 γρ. αλεύρι
150 γρ.πόρτο
500 gr. ζάχαρη
6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
1 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη αχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο σε ενα μπολ να ασπρίσει.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη,σε άλλο μπολ, να ασπρίσουν έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και ανακατέυοντας προσθέτουμε και το πόρτο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε άλλο μπολ να γίνουν μαρέγκα και έπειτα τα ρίχνουμε και αυτα στο βουτυρο προσθέτουμε το μπέικιν και το ξύσμα και ανακατέυουμε καλα.
Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα περιπου.
Αφού κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε..
Χρόνια Πολλά..
250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
8 αυγά
900 γρ. αλεύρι
150 γρ.πόρτο
500 gr. ζάχαρη
6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
1 κουτ. γλ. σόδα
1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη αχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο σε ενα μπολ να ασπρίσει.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη,σε άλλο μπολ, να ασπρίσουν έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο και ανακατέυοντας προσθέτουμε και το πόρτο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε άλλο μπολ να γίνουν μαρέγκα και έπειτα τα ρίχνουμε και αυτα στο βουτυρο προσθέτουμε το μπέικιν και το ξύσμα και ανακατέυουμε καλα.
Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα περιπου.
Αφού κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε..
Χρόνια Πολλά..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου