Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Pιζότο με κοτόπουλο και πικάντικη μουστάρδα..

Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ.ρύζι αρμπόριο
  • 500 γρ.φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια
  • 4 κσ.ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κσ. μουστάρδα πικάντικη
  • 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ.λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 2 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 100 γρ .τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τo κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
  2.   Σοτάρουμε το κρεμμύδι, και προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ.
  3.  Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγο,σβήνουμε με το λευκό κρασί και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να απορροφηθεί τελείως και να μαγειρευτεί το ρύζι.
  4.  Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5.  Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email