Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ.ρύζι αρμπόριο
- 500 γρ.φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κυβάκια
- 4 κσ.ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κσ. μουστάρδα πικάντικη
- 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ.λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 2 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 100 γρ .τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τo κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, και προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγο,σβήνουμε με το λευκό κρασί και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να απορροφηθεί τελείως και να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου