Υλικα για 4 άτομα
- 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
- 2 κουταλιές σάλτσα Γουστερσάιρ
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- υταλάκι του γλυκού πιπεριά τσίλι σε σκόνη
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3/4 του φλιτζανιού λικέρ Σέρι
- 600γρ.γαρίδες μεγάλες
- Χτυπάμε μαζί το μέλι,την πάπρικα,την σάλτσα γουστερσάιρ,την σόγια,το θυμάρι,το τσίλι,το λάδι και το Σέρι.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις χαράζουμε στην πλάτη σε σχήμα πεταλούδας.Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Τις καλύπτουμε με το μείγμα της σάλτσας και τις αφήνουμε για περίπου μια ώρα.
- Τοποθετούμε τις γαρίδες σε αντικολιτικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 3'λεπτά τις γυρίζουμε και από την αλλή πλευρά 3'λεπτά και τις απολαμβάνουμε..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου