Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Γαρίδες με πάπρικα και μέλι...


Υλικα για 4 άτομα
  • 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλιές σάλτσα Γουστερσάιρ
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κο
  •  1/2 φλιτζάνι μέλι
  • υταλάκι του γλυκού πιπεριά τσίλι σε σκόνη
  • 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3/4 του φλιτζανιού λικέρ Σέρι
  • 600γρ.γαρίδες μεγάλες
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε μαζί το μέλι,την πάπρικα,την σάλτσα γουστερσάιρ,την σόγια,το θυμάρι,το τσίλι,το λάδι και το Σέρι.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις χαράζουμε στην πλάτη σε σχήμα πεταλούδας.Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
  3. Τις καλύπτουμε με το μείγμα της σάλτσας και τις αφήνουμε για περίπου μια ώρα.
  4. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε αντικολιτικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 3'λεπτά τις γυρίζουμε και από την αλλή πλευρά 3'λεπτά και τις απολαμβάνουμε..
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email