Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Χειμωνιάτικο κοκτέιλ...

Baileys Irish Cream
Τι χρειαζόμαστε
  •  400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  •  375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
  •  1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
  •  2 κουτ.γλ.  βανίλια
  •  2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
  •  1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
  •  1 κουτ.σούπας βραστό νερό
Πως το φτιάχνουμε
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη  βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Στη  συνέχεια αποσύρουμε απο τη  φωτιά και προσθέτουμε το  νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
  3.  Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Συντηρείται 30-40 ημέρες στο ψυγείο.
Πρίν απο κάθε σερβίρισμα ανακινήστε καλά.
  monbebe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email