Baileys Irish Cream
Τι χρειαζόμαστε- 400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
- 375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
- 1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
- 2 κουτ.γλ. βανίλια
- 2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
- 1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
- 1 κουτ.σούπας βραστό νερό
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
- Συντηρείται 30-40 ημέρες στο ψυγείο.
monbebe
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου