Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Τσουρέκι Γεμιστό...

Υλικά 



  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 60 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 2 αυγά  ανακατεμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 150 γρ.γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Γέμιση
  • 30γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 100 γραμμάρια νουτέλα
  • 1 κρόκο αυγού για να αλείψουμε 
  • 30γρ .καρύδια  αλεσμένα                                                                                                                
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά και ρίχνουμε όλα τα υγρά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον.
  2. Χωρίζουμε σε δύο μέρη.
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο,ορθογώνιο,  και βάζουμε στην μέση την μισή γέμιση αφήνοντας δεξιά και αριστερά λίγο κενό.
  4. Κόβουμε δεξιά και αριστερά λωρίδες. Αρχίζουμε και πλέκουμε παίρνωντας μία λωρίδα από την μία πλευρά και μία από την άλλη. 
  5. Αφήνουμε να φουσκώσουν , τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία...


5 σχόλια:

  1. Καλησπερα,
    τα πλαθουμε στο χερι η τα ταζουμε στο μιξερ? Εχει διαφορα η μια μεθοδος με την αλλη? Γιατι παντα φτιαχνω τσουρεκια αλλα ποτε δεν εχουν αυτην την υφη του σκοινιου που εχουν τα ετοιμα..τι κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν υπάρχει μίξερ καλό θα ήταν να το χρησιμοποιούσαμε..το μυστικό πάντως είναι να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό περιβάλλον....καλή επιτυχία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βασικα εχω την εξης απορια:πως τυλιγω το τσουρέκι,πως συνδεεται δηλαδη το τριτο με το τεταρτο σταδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι λωρίδες που κόβουμε απο δεξιά και αριστερα δεν κόβονται μέχρι τέλους αφήνουμε περίπου 3-4 εκατοστά για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το τύλιγμα..φαντάσου πιάνουμε ταυτόχρονα απο δεξιά και απο αριστερά και ερχόμαστε πρός το κέντρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email