Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Κότσι αρνιού κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια....

Υλικά για 4 άτομά
  • 4 κότσια αρνιού 350-400 γρ.το καθένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κσ.πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 μπαχάρια κόκκους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κγ.κανέλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 650 γρ.χοντρά μακαρόνια 
  • 150 γρ.γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κότσια,τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά.
  3. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ανακατεύοντας.
  4. Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και νερό,μέχρι να καλυφθούν τα κότσια,τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα.
  5. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε,τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε για 2-3'λεπτα να γλασσάρει η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email