Υλικά για 4 άτομά
- 4 κότσια αρνιού 350-400 γρ.το καθένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κσ.πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 2 γαρύφαλλα
- 2 μπαχάρια κόκκους
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κγ.κανέλα σκόνη
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 650 γρ.χοντρά μακαρόνια
- 150 γρ.γραβιέρα τριμμένη
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κότσια,τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ανακατεύοντας.
- Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και νερό,μέχρι να καλυφθούν τα κότσια,τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα.
- Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε,τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για 2-3'λεπτα να γλασσάρει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Καλή όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου