Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλικό κέικ μόκας....

Υλικά
  • 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κσ.χυμό λεμονιού
  • 1 κγ.ξύσμα λεμονιού
  • 1 κγ.καφέ στιγμιαίο
  • 2 κσ.ζεστό νερό
  • 1/2 φλιτζάνι φαρίνα
  • 1/4 κγ.αλάτι 
Υλικά για την κρέμα μόκας
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού μαύρο καφέ
  • 1/4 φλιτζανιού λικέρ καφέ
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι και 2κσ.βούτυρο ανάλατο
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τούς κρόκους των αυγών και προσθέτουμε την ζάχαρη,το χυμό και την φλούδα του λεμονιού.
  2. Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ μέσα στο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μέιγμα των αυγών.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
  5. Αδειάζουμε σε στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30' λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
  1. Ζεσταίνουμε την ζάχαρη,το λικέρ και τον καφέ μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό σιρόπι.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε σιγά σιγά στο σιρόπι.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρίσει και το προσθέτουμε και αυτο στο μείγμα.
  4. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.
Καλή επιτυχία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email