Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατένια πουτίγκα..

Υλικά
  • 50 γρ. φαρίνα
  • 2 κσ.κακάο
  • 125 γρ.καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κσ.γάλα
  • 125 γρ.βούτυρο μαλακό
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κσ.κρασί πόρτο ή βινσάντο Σαντορίνης
Για την σάλτσα σοκολάτας
  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ.κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κοσκινίζουμε την φαρίνα,το κακάο και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ,αν έχετε, αλλιώς σε ένα βαθύ μπολ.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει,στην συνέχεια βάζουμε τα αυγά,το γάλα,την βανίλια,το ξύσμα από το πορτοκάλι και το πόρτο ή οποιοδήποτε λικέρ της επιλογής σας.
  4. Χτυπάμε για 2' λεπτά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  5. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και τοποθετούμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί.
  6. Στο ταψί βάζουμε νερό,μέχρι να φτάσει λίγο πιο κάτω από το μέσο της φόρμας,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο την φόρμα.
  7. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1ωρα και15 λεπτά περίπου.
  8. Για να καταλάβουμε ότι είναι η πουτίγκα μας έτοιμη βυθίζουμε στο μέσο της ένα μαχαίρι εάν βγει στεγνό είναι έτοιμη.
  9. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί,όχι να βράσει,προσθέτουμε την κουβερτούρα και αποσύρουμε από την φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  10. Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα.
Αυτός ο τρόπος ψησίματος λέγεται ΄"μπαίν μαρί στον φούρνο"
Καλή επιτυχία...

3 σχόλια:

  1. Γευστικότατο και μόνο που το φαντάστηκα!!!
    Θέλω να ρωτήσω πάντως ποιά η διαφορά του κέικ πουτίγκας με το devil's cake;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Chef μας να σε ρωτήσω κάτι...
    Ποιά η διαφορά της πουτίγκας με το Devil's Cake που έχουν οι Άγγλοι;
    Η αλήθεια είναι ότι πουτίγκα νόμιζα ότι είναι ρευστό. Κάτι σαν κρέμα δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνταγή ξεκίνησε από την Nigella Lawson, με τη δική της εκτέλεση για το Devil's food cake, ένα αμερικάνικο γλυκό με συνταγή από το 1905.

    Είναι ένα σοκολατένιο κέϊκ σε στρώσεις, με ganache σοκολάτας ενδιάμεσα και γύρω γύρω.Το κέικ είναι απλό και διαιτητικό,Αυτό που το μεταμορφώνει είναι η σοκολατένια κρέμα βουτύρου, μια ganache λίγο διαφορετική, που μένει μαλακή, παγωμένη και βελούδινη εκτός ψυγείου και μετατρέπει το κέικ στην απόλυτη σοκολατένια τούρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email