Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Ντοματοκεφτέδες........

Υλικά για 4 άτομα
  • 5-6 μεγάλες ώριμες σχετικά ντομάτες
  • 2κσ.ελαιόλαδο
  • 5-6 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 100γρ.φέτα τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι φαρίνα
  • 100γρ.τριμμένο αμύγδαλο 
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά ζαράκια και τις σοτάρουμε ελαφρά σε ζεστό ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρά να μαραθούν λίγο.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε την φέτα και 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι,να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον φρέσκο δυόσμο μας.
  6. Τούς κόβουμε με κουτάλι σούπας σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να ψηθούν μέσα να πάρουν και το κατάλληλο χρώμα.
  7. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους απολαμβάνουμε.
Συνοδεύονται υπέροχα με στραγγιστό γιαούρτι.

Καλή  όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email