Pιζότο με λαχανικά...
- 250γρ.ρύζι αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 πιπεριές
- 150γρ.μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κολοκυθάκια
- 2 ζωμούς κότας
- 125γρ.κρέμα γάλακτος
- 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε 250-300ml νερό διαλύουμε και αφήνουμε να βράσει ο ζωμός κότας.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σταδιακά τα λαχανικά,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,τα καρότα κομμένα σε μικρά ζαράκια,τις πιπεριές,τα μανιτάρια και τέλος τα κολοκυθάκια.
- Αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το ρύζι.
- Σοτάρουμε ελαφρά.
- Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
- Αφού το πιεί ξεκινάμε και προσθέτουμε λίγο,λίγο τον ζωμό μας,το πίνει προσθέτουμε και ούτω καθ' εξής.
- Μετά από περίπου 10'λεπτα όταν σχεδόν έχει γίνει το ρύζι, προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε για 2'λεπτά στην φωτιά και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε 1κσ φρέσκο βούτυρο και την παρμεζάνα και σκεπάζουμε.
- Σερβίρουμε μετά από 5-7'λεπτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου