Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Pιζότο με λαχανικά...

Υλικά για  4 άτομα
  • 250γρ.ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα 
  • 2 πιπεριές
  • 150γρ.μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 ζωμούς κότας
  • 125γρ.κρέμα γάλακτος
  • 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα 
Εκτέλεση 
  1. Σε 250-300ml νερό διαλύουμε και αφήνουμε να βράσει ο ζωμός κότας.
  2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σταδιακά τα λαχανικά,το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,τα καρότα κομμένα σε μικρά ζαράκια,τις πιπεριές,τα μανιτάρια και τέλος τα κολοκυθάκια.
  3. Αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το ρύζι.
  4. Σοτάρουμε ελαφρά.
  5. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
  6. Αφού το πιεί ξεκινάμε και προσθέτουμε λίγο,λίγο τον ζωμό μας,το πίνει προσθέτουμε και ούτω καθ' εξής.
  7. Μετά από περίπου 10'λεπτα όταν σχεδόν έχει γίνει το ρύζι, προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε για 2'λεπτά στην φωτιά και αποσύρουμε.
  8. Προσθέτουμε 1κσ φρέσκο βούτυρο και την παρμεζάνα και σκεπάζουμε.
  9. Σερβίρουμε μετά από 5-7'λεπτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
     
Καλή σας όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email