Υλικά για την βάση
- 200γρ.μπισκότα digestive
- 100γρ.φρέσκο βούτυρο Ολλανδίας λιωμένο
- 350γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 250γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 120γρ.άχνη ζάχαρη
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Παίρνουμε μια φόρμα και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά.
- Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μπόλ χτυπάμε το τυρί μας μαζί με το γιαούρτι και την άχνη να αφρατέψουν και έπειτα τα ενσωματώνουμε σιγά σιγά με την σαντιγί μας.
- Προσθέτουμε την κρέμα στην είδη κρύα βάση μας και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την μαρμελάδα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου