Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ.μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωριδούλες
- 1 μαρούλι
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι,σε πολύ λεπτές φέτες (μικρό κρεμμυδάκι)
- 1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Υλικά για την σάλτσα
- 1.5 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιού (oyster sause)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς τους σπόρους
- Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
- Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν είναι πολύ καυτό το τηγάνι βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και αποσύρουμε.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την όυστερ, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο τσίλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και το κρατάμε πάνω να διατηρηθεί ζεστό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σαλάτα,το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι, τον κολίανδρο και τη μέντα
- Στρώνουμε την σαλάτα μας σε πιατέλα προσθέτουμε διάσπαρτα και το μοσχάρι και περιχύνουμε με την ζεστή μας σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου