Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Tαυλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι....

Υλικά για 4 άτομα
  • 400 γρ.μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωριδούλες
  • 1 μαρούλι
  •  1/2 κόκκινο κρεμμύδι,σε πολύ λεπτές φέτες (μικρό κρεμμυδάκι)
  •  1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  •  1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
  •  1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Υλικά για την σάλτσα
  • 1.5 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιού (oyster sause)
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  •  1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  •  1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς τους σπόρους 
Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
  2.  Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν είναι πολύ καυτό το τηγάνι βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε 3-4 λεπτά ανακατεύοντας και αποσύρουμε.
  3. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την όυστερ, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο τσίλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και το κρατάμε πάνω να διατηρηθεί ζεστό.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σαλάτα,το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι, τον κολίανδρο και τη μέντα 
  5. Στρώνουμε την σαλάτα μας σε πιατέλα προσθέτουμε διάσπαρτα και το μοσχάρι και περιχύνουμε με την ζεστή μας σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email