Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Μπεκρή μεζέ..............

Υλικά για 4 άτομα
  • 700 γρ.χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1κσ.πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες
  • 4 κσ.ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2κγ.δεντρολίβανο 
  • 150 γρ.γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα. 
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε ελαφρά να μαραθούν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί μας και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύοντας.
  4. Αφήνουμε για 4-5΄λεπτα,προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Αδειάζουμε σε ταψάκι και βάζουμε από πάνω την γραβιέρα.
  6. Γκρατινάρουμε στον φούρνο για 5-7'λεπτα
  7. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email