Υλικά για 4 άτομα
- 700 γρ.χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1κσ.πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες
- 4 κσ.ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1/2κγ.δεντρολίβανο
- 150 γρ.γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε ελαφρά να μαραθούν.
- Σβήνουμε με το κρασί μας και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύοντας.
- Αφήνουμε για 4-5΄λεπτα,προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι και βάζουμε από πάνω την γραβιέρα.
- Γκρατινάρουμε στον φούρνο για 5-7'λεπτα
- Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου