Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Γκούλας...η Ούγγρικη απόλαυση...

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας(χτένι κατά προτίμηση) κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες κομμένες σε ζαράκια
  • 2  καρότα κομμένα σε ζαράκια
  • 1 μικρό σέλερυ κομμένο σε ζαράκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κομμένη σε ζαράκια
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
  • 2 κσ.ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κγ.κύμινο
  • αλάτι
  • κόκκους πιπέρι 
Εκτέλεση
  1.  Σοτάρουμε το μπέικον σε ελαιόλαδο ώσπου να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι ροδίσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά,σβήνουμε με το λευκό κρασί,βάζουμε τους κόκκους πιπεριού,συμπληρώνουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 45΄.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά με την σειρά,πρώτα τα καρότα,μετά το σέλερυ,την πιπεριά την πατάτα και την ντομάτα  και τα βράζουμε με το κρέας,ώσπου να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. 
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email