Υλικά για 4 άτομα
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας(χτένι κατά προτίμηση) κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε ζαράκια
- 2 καρότα κομμένα σε ζαράκια
- 1 μικρό σέλερυ κομμένο σε ζαράκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κομμένη σε ζαράκια
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
- 2 κσ.ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κγ.κύμινο
- αλάτι
- κόκκους πιπέρι
- Σοτάρουμε το μπέικον σε ελαιόλαδο ώσπου να βγάλει το λίπος του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι ροδίσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά,σβήνουμε με το λευκό κρασί,βάζουμε τους κόκκους πιπεριού,συμπληρώνουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 45΄.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά με την σειρά,πρώτα τα καρότα,μετά το σέλερυ,την πιπεριά την πατάτα και την ντομάτα και τα βράζουμε με το κρέας,ώσπου να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου