- 100 γρ.μπέικον
- 2 κσ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κγ.πάπρικα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 ντομάτες τριμμένες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 650γρ. σπαγγέτι
- 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κσ.φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και σοτάρουμε,προσθέτουμε το πιπέρι και σοτάρουμε για πολύ λίγο.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί,βράζουμε για 1-2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και,προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και σοτάρουμε ελαφρά.
- Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 20' λεπτά περίπου ή μέχρι ή σάλτσα να πήξει και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια,έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον φρέσκο βασιλικό,αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου