Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
- 4 κσ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κγ.μπούκοβο
- 1 φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ζαράκια
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1/2 κγ.πάπρικα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κγ.κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κιλό φιλέτο πεσκανδρίτσας κομμένο σε μεγάλα ζάρια
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει,αφαιρούμε από την φωτιά.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε άλλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας να ροδίσουν καλά,προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
- Προσθέτουμε την μαραθόριζα και τις κόκκινες πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το ξύδι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
- Βάζουμε τις ντομάτες, την πάπρικα,την κανέλα,την δάφνη,το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψάρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, περίπου για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου