Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Το στιφάδο του ψαρά.....

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κσ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ.μπούκοβο
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ζαράκια
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κγ.πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κγ.κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό φιλέτο πεσκανδρίτσας κομμένο σε μεγάλα ζάρια
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει,αφαιρούμε από την φωτιά.  
  2. Ζεσταίνουμε λάδι σε άλλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας να ροδίσουν καλά,προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε την μαραθόριζα και τις κόκκινες πιπεριές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το ξύδι και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
  5. Βάζουμε τις ντομάτες, την πάπρικα,την κανέλα,την δάφνη,το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το ψάρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, περίπου για 10 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε  τον βασιλικό και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email