Υλικά για 4 άτομα
- 225γρ.πέννες
- 1και1/2φλιτζάνι μικρά καροτάκια baby carrots
- 1και1/2φλιτζάνι αρακά
- 2κσ.ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 350γρ.γαρίδες μεσαίου μεγέθους αποφλοιομένες.
- 1/4φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/4φλιτζάνι ούζο
- 1κσ.χυμό λεμόνι
- 1 ματσάκι ρόκα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- 150γρ.κρέμα γάλακτος
- Σε βραστό αλατισμένο νερό βάζουμε τα καρότα για 3'λεπτα και τα βγάζουμε,προσθέτουμε τον αρακά για 3'λεπτα και τον βγάζουμε και αυτόν.
- Στο ίδιο νερό βράζουμε τις πέννες για 7΄λεπτα και σουρώνουμε χωρίς να τις παγώσουμε.
- Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο,τα καρότα και τον αρακά και σοτάρουμε ελαφρά.
- Σβήνουμε αρχικά με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί,έπειτα με το ούζο και τέλος βάζουμε το λεμόνι.
- Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει μια βράση ρίχνουμε τις πέννες και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα,αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου