Υλικά για 4 άτομα
- 250γρ.ρύζι αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 100γρ.τυρί γκοργκοτζόλα σε ζαράκια
- 4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες
- 50γρ.τριμμένη παρμεζάνα
- 3κσ.ελαιόλαδο
- 150γρ.κρέμα γάλακτος
- 600ml ζωμό κότας
- 1/2κγ.αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό για 2'λεπτά,βάζουμε το προσούτο,αλατίζουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί αρχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει μια βράση,βάζουμε την γκοργκοτζόλα και την τριμμένη παρμεζάνα και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου