Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Ριζότο με προσούτο και γκοργκοτζόλα...

Υλικά για 4 άτομα
  • 250γρ.ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 100γρ.τυρί γκοργκοτζόλα σε ζαράκια
  • 4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες
  • 50γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 3κσ.ελαιόλαδο
  • 150γρ.κρέμα γάλακτος
  • 600ml ζωμό κότας
  • 1/2κγ.αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό για 2'λεπτά,βάζουμε το προσούτο,αλατίζουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Όταν εξατμιστεί το κρασί αρχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει μια βράση,βάζουμε την γκοργκοτζόλα και την τριμμένη παρμεζάνα και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email