Υλικά για 4 άτομα
- 2/3 φλιτζανιού ρεβύθια
- 2 ½ φλιτζ. νερό
- 1/3 φλιτζανιού ταχίνι
- 3 κσ.ζωμό από τα ρεβύθια
- 1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1κγ.αλάτι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κγ.πάπρικα γλυκιά
- 16 αραβικά πιτάκια
- Πλένουμε τα ρεβύθια και τα μουλιάζουμε όλη τη νύχτα σε νερό.
Τα βράζουμε σε νερό περίπου 1 ½ ώρα. Κρατάμε 3 κουταλιές σούπας
από το νερό.
- Λιώνουμε τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε με το ταχίνι,ανακατεύομτας σιγά σιγά με το νερό και το χυμό του λεμονιού.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο.
- Αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την πάπρικα και τα ψημένα αραβικά πιτάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου