Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Χούμους...ρεβυθάτο..

Υλικά για 4 άτομα
  • 2/3 φλιτζανιού ρεβύθια
  • 2 ½ φλιτζ. νερό
  • 1/3 φλιτζανιού ταχίνι
  • 3 κσ.ζωμό από τα ρεβύθια
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού 
  • 1κγ.αλάτι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • 1 κγ.πάπρικα γλυκιά 
  • 16 αραβικά πιτάκια 
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τα ρεβύθια και τα μουλιάζουμε όλη τη νύχτα σε νερό. Τα βράζουμε σε νερό περίπου 1 ½ ώρα. Κρατάμε 3 κουταλιές σούπας από το νερό.
  2. Λιώνουμε τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε με το ταχίνι,ανακατεύομτας σιγά σιγά με το νερό και το χυμό του λεμονιού.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο.
  4. Αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την πάπρικα και τα ψημένα αραβικά πιτάκια. 
Καλή όρεξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email