Υλικά
- 800 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ.νωπή μαγιά
- 400ml χλιαρό νερό
- 1 κγ.ζάχαρη
- 125ml ελαιόλαδο
- 150 γρ.μοτσαρέλα
- 1 κσ.κοφτή αλάτι
- 1 κγ.ρίγανη
- 6 λιαστές ντομάτες
- 150 γρ.βασιλικός φρέσκος
- 30 ντοματίνια
- Τρίβουμε την νωπή μαγιά σε μπολ.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί,βάζουμε την ζάχαρη και αφήνουμε για 10΄λεπτα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς,έως ότου αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη,αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 15΄λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τον βασιλικό.
- Πατάμε με το χέρι μας την ζύμη να ξεφουσκώσει και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες,τον βασιλικό και την ρίγανη και ζυμώνουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε την ζύμη να είναι ίδια παντού,προσθέτουμε τα ντοματίνια και αήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί πάλι για 15'λεπτά σκεπασμένη.
- Προσθέτουμε την μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου