Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Φοκάτσια με ντοματίνια, βασιλικό και μοτσαρέλα..

Υλικά
  • 800 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ.νωπή μαγιά
  • 400ml χλιαρό νερό
  • 1 κγ.ζάχαρη
  • 125ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ.μοτσαρέλα
  • 1 κσ.κοφτή αλάτι
  • 1 κγ.ρίγανη
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ.βασιλικός φρέσκος
  • 30 ντοματίνια 
Εκτέλεση
  1. Τρίβουμε την νωπή μαγιά σε μπολ.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί,βάζουμε την ζάχαρη και αφήνουμε για 10΄λεπτα.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς,έως ότου αποκτήσουμε μια ομοιογενή ζύμη,αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 15΄λεπτά.
  4. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τον βασιλικό.
  5. Πατάμε με το χέρι μας την ζύμη να ξεφουσκώσει και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες,τον βασιλικό και την ρίγανη και ζυμώνουμε.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε την ζύμη να είναι ίδια παντού,προσθέτουμε τα ντοματίνια και αήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί πάλι για 15'λεπτά σκεπασμένη.
  7. Προσθέτουμε την μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  8. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Καλή όρεξη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email