Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Λιγκουίνι Μολισάνα...

Yλικά για 4 άτομα

  • 650 γρ.λιγκουίνι(είδος ζυμαρικού)
  • 150 γρ.μπέικον
  • 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1κσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1κσ.βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1καυτερή πιπερίτσα
  • 4κσ.ελαιόλαδο
  • 1 ζωμός κρέατος
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι 
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό,σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά
  2. Σε τηγάνι μεγάλου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το μπέικον και την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος ( διαλυμένος σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό) κι έπειτα το αφήνουμε να πάρει βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας για ένα με δύο λεπτά μέχρι να απλωθεί η σάλτσα παντού,προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως. 
Καλή όρεξη...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email