Yλικά για 4 άτομα
- 650 γρ.λιγκουίνι(είδος ζυμαρικού)
- 150 γρ.μπέικον
- 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1κσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1κσ.βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1καυτερή πιπερίτσα
- 4κσ.ελαιόλαδο
- 1 ζωμός κρέατος
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό,σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά
- Σε τηγάνι μεγάλου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το μπέικον και την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος ( διαλυμένος σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό) κι έπειτα το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας για ένα με δύο λεπτά μέχρι να απλωθεί η σάλτσα παντού,προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου