Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Έτσι για το κρύο...βελουτέ πατάτας..ή παρμαντιέ..

Υλικά για 4 άτομα
  • 1κγρ.πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4κσ.ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 2 ζωμούς κότας
  • 4κσ.κατίκι δομοκού
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον.
  2. Σοτάρουμε τα υλικά μας να ροδίσουν λιγάκι,τα αλατίζουμε και έπειτα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας και λίγο πιο πάνω.
  4. Βάζουμε και τους ζωμούς μας και αφήνουμε να βράσουν περίπου για 1 ώρα.
  5. Βγάζουμε από μέσα με μια τρυπητή κουτάλα όλα μας τα υλικά και τα περνάμε από το μούλτι.
  6. Τα ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη σούπα και αφήνουμε να παρει μια βράση ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας κατίκι στο κέντρο κάθε πιάτου.
Καλή όρεξη

2 σχόλια:

  1. Γλύφω ήδη την κατσαρόλα...
    Και οι σούπες μου αρέσουν πάρα πολύ!!!
    Περιμένω και μανιταρόσουπα!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια πολύ ωραία και εύκολη σούπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow by Email