Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μινεστρόνε λαχανικών...

Υλικά για 4 άτομα
  • 3 κσ.ελαιόλαδο 
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 κσ.πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι χωρίς τα φύλλα του κομμένο σε ζαράκια
  • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κσ. ξερό δεντρολίβανο τριμμένο
  • 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. λάχανο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι φασόλια άσπρα ή χάντρες μουλιασμένα από βραδύς στο νερό,
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι & πιπέρι
  • 125 γρ. φασολάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ζαράκια
  • 10 μπουκετάκια κουνουπίδι
  • 1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι 
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • παρμεζάνα τριμμένη 
Εκτέλεση
  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το σέλινο, την κολοκύθα,το καρότο, το λάχανο, τα ξερά και τα φρέσκα φασόλια.
  2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί,προσθέτουμε την ντομάτα,το δεντρολίβανο,αλάτι και πιπέρι.
  3. Συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη και σιγοβράζουμε τη σούπα για 45 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το κουνουπίδι και το ζυμαρικό. Ξεσκεπάζουμε τελείως την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά, μέχρι να είναι όλα τα συστατικά έτοιμα.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως. 
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου