Μινεστρόνε λαχανικών...
Υλικά για 4 άτομα
- 3 κσ.ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 κσ.πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κλωνάρι σέλερι χωρίς τα φύλλα του κομμένο σε ζαράκια
- 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κσ. ξερό δεντρολίβανο τριμμένο
- 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 250 γρ. λάχανο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι φασόλια άσπρα ή χάντρες μουλιασμένα από βραδύς στο νερό,
- 2 λίτρα νερό
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι & πιπέρι
- 125 γρ. φασολάκια φρέσκα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ζαράκια
- 10 μπουκετάκια κουνουπίδι
- 1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα, το σέλινο, την κολοκύθα,το καρότο, το λάχανο, τα ξερά και τα φρέσκα
φασόλια.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί,προσθέτουμε την ντομάτα,το δεντρολίβανο,αλάτι και πιπέρι.
- Συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας και νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε δυνατή
φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη και
σιγοβράζουμε τη σούπα για 45 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το κουνουπίδι και το
ζυμαρικό. Ξεσκεπάζουμε τελείως την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο
για 10-15 λεπτά, μέχρι να είναι όλα τα συστατικά έτοιμα.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου