Υλικά για 4 άτομα
- 4 φιλέτα γλώσσας κομμένα στην μέση
- 1/4φλιτζανιού σπορέλαιο
- 4κσ.αλεύρι
- 1 λεμόνι σε χυμό
- 4 μανιτάρια πλευρώτους
- 150γρ.βούτυρο Ολλανδίας κομμένο σε ζάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1κγ.ψιλοκκομένο μαιντανό
- Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες και τις αλευρώνουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και βάζουμε τις γλώσσες τις σοτάρουμε καλά από την μια πλευρά και έπειτα τις γυρίζουμε από την άλλη.
- Αποσύρουμε και βάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια,σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι προσθέτοντας και μια κουταλιά της σούπας νερό.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κουνώντας κυκλικά το τηγάνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Σερβίρουμε τις γλώσσες στο πιάτο προσθέτοντας από πάνω την σάλτσα μας και τον μαιντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου