Υλικά
Εκτέλεση
- 1 κιλό φράουλες ώριμες
- 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν.
- Σε κατσαρόλα τοποθετούμε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 ώρες σε δροσερό μέρος.
- Βάζουμε την κατσαρόλα,αρχικά σε δυνατή φωτιά,να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για άλλες 12 ώρες.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και είμαστε έτοιμοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου