Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Μαρμελάδα φράουλα..

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες 
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. 
  2. Σε κατσαρόλα τοποθετούμε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 12 ώρες σε δροσερό μέρος.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα,αρχικά σε δυνατή φωτιά,να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
  4. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για άλλες 12 ώρες.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά και είμαστε έτοιμοι.
Καλή επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email