Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Κριθαρότο με φρέσκια ντομάτα,σύγλινο Μάνης και ξυνομυζήθρα Πάρου...

Υλικά για 4 άτομα
  • 250γρ.κριθαράκι μέτριο
  • 150γρ.ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 100γρ.σύγκλινο Μάνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  •  100γρ.ξυνομυζύθρα Πάρου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ζωμό κότας
  • 3κσ.ελαιόλαδο
  • 1κσ.φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε και αυτό,έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε για 2-3'λεπτα ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και 1 φλιτζάνι νερό,αφήνουμε μέχρι να γλασσάρει.
  5. Βάζουμε το βούτυρο αφήνουμε για 1'λεπτο και αποσύρουμε από την φωτιά
  6. Σερβίρουμε προσθέτοντας σε καθέ πιάτο 1 κουταλιά της σούπας ξυνομυζήθρα.
Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email