Υλικά για 4 άτομα
- 250γρ.κριθαράκι μέτριο
- 150γρ.ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 100γρ.σύγκλινο Μάνης
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 100γρ.ξυνομυζύθρα Πάρου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ζωμό κότας
- 3κσ.ελαιόλαδο
- 1κσ.φρέσκο βούτυρο
- Σε τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε και αυτό,έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε για 2-3'λεπτα ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και 1 φλιτζάνι νερό,αφήνουμε μέχρι να γλασσάρει.
- Βάζουμε το βούτυρο αφήνουμε για 1'λεπτο και αποσύρουμε από την φωτιά
- Σερβίρουμε προσθέτοντας σε καθέ πιάτο 1 κουταλιά της σούπας ξυνομυζήθρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου